Kiintolevyjen hinnat eivät laske tahdissa tuotannon palautumisen kanssa

Kirjoittaja Teemu Laitila, | Kommentteja (2)

Kiintolevyjen hinnat eivät laske tahdissa tuotannon palautumisen kanssa
Vaikka kiintolevyteollisuuden tuotantovauhdin odotetaan palautuvan tulvia edeltäneelle tasolle vuoden jälkipuoliskolla, levyjen hinnat tuleva jäämään aiempaa korkeammiksi. Tutkimusyhtiö IDC:n raportin mukaan Thaimaan viimesyksyisistä tulvista kärsinyt kiintolevyteollisuus käyttää tilaisuutta hyväkseen ja nostaa omia katteitaan.

Ennen viime syksynä iskeneitä tuhoisia tulvia kiintolevyjen hinnat olivat tiukan kilpailun seurauksena painuneet ennätyksellisen alas. Vuoden 2009 jälkeen hinnat tippuivat vauhdilla, mikä painoi alas koko teollisuuden katteet. "Koko kiintolevyala on monella tapaa painanut reset-nappulaa", kertoo IDC:n alaa seuraava tutkija John Rydning.

Hinnat eivät ole kuitenkaan jäämässä pysyvästi korkeammiksi, mutta laskuvauhti pyritään pitämään tasolla, joka tarjoaa asiakkaille etuja, mutta mahdollistaa marginaalien pitämisen kannattavalla tasolla.


IDC:n mukaan suuri osa kasvaneista marginaaleista on tarkoitus käyttää tutkimukseen ja tuotekehitykseen. Kiintolevyala tarvitsee kipeästi uusia innovaatioita, jotta levyjen kapasiteettia voidaan kasvattaa tulevaisuudessakin.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

2 kommenttia

avthein
Turha yrittää kupata, täällä on jo hankittu varastoon halpoja levyjä ennen tsunameja.

Ostoksille lähdetään vasta sitten kun hinnat on oikein...
rekale
Joo,
kananmunienkin hinta nousi, varmaankin tuotekehittelyä menossa...
varmasti joku ilmoittaa kartellista ja taas sakot paukkuu...

Kommentoi uutista