AMD:n tuleva APU lupaa puolet parempaa graafista suorituskykyä

Kirjoittaja Teemu Laitila,

AMD:n tuleva APU lupaa puolet parempaa graafista suorituskykyä
AMD:n seuraava APU-malli parantaa suorituskykyä 29 prosentin verran prosessorin osalta ja jopa 56 prosenttia näytönohjaimen osalta. Lukemat käyvät ilmi ruotsalaisen SweClockers-sivuston julkaisemasta esittelydiasta.

Trinityn tehonparannukset on ilmoitettu suhteessa viime kesänä julkaistuun Llano-piiriin. Molemmat piirit sisältävät tiukasti prosessorin yhteyteen integroidun näytönohjaimen. Llano perustui prosessorinsa osalta jo Phenom II -prosessoreissa käytettyyn Stars-arkkitehtuuriin, kun taas Trinitystä löytyy enintään kaksi Piledriver-moduulia, jotka nostavat fyysisten ydinten määrän käytännössä neljään. Trinity valmistetaan edelleen samalla 32 nm tuotantoprosessilla.

Pelkän suorituskyvyn kasvun lisäksi Trinityn luvataan tarjoavan jopa 12 tunnin akkukeston kannettaville tietokoneille. Se tukee uusinta automaattisen ylikellotuksen mahdollistavaa Turbo Core 3.0 -tekniikkaa sekä sisältää sisäänrakennetun tuen videokiihdytykselle. Lisäksi Trinity on optimoitu käytettäväksi Windows 8 -käyttöjärjestelmän kanssa.
Kuten aina vuotaneiden tietojen tapauksessa, SweClockersin julkaiseman dian aitoutta ei tietysti voida luotettavasti varmistaa millään. Silti diassa mainitut lukemat ovat samassa linjassa ensimmäisten (epävirallisten) testitulosten kanssa.

Trinity saapunee markkinoille vuoden ensimmäisen puoliskon aikana eli viimeistään kesäkuun loppuun mennessä. SweClockersin tietojen mukaan julkaisua voitaisiin kuitenkin odottaa jo ensi kuun puolivälin tietämillä.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

Kommentoi uutista