Zotacilta GeForce GTX 680 Extreme Edition -näytönohjain

Kirjoittaja Panu Roivas,

Zotacilta GeForce GTX 680 Extreme Edition -näytönohjain
Zotac uhoili vastikään julkaisevansa näytönohjaimen hurjalla 2 GHz kellotaajuudella, mutta sittemmin väite on korjaantunut vahvaksi uskoksi siitä, että pian julkaistava Zotac GTX 680 Extreme Edition -näytönohjain yltää 2 GHz kellotaajuudelle - oikeissa käsissä ja nestetypen avustuksella.

Zotac GTX 680 Extreme Edition toimii vakiona selvästi maltillisemmalla 1,2 GHz kellotaajuudella ytimen osalta, ja muistit toimivat vuorostaan 1,5 GHz kellotaajuudella. Zotacin kortti on varustettu tehokkaalla 12-vaiheisella virransyötöllä, jonka myötä kortin vakiojännitettä on nostettu 1,212V tasolle, joskin Zotac uskoo kortin kestävän jopa 1,5V jännitteen extreme-kellotuksessa, mikä lienee omiaan auttamaan 2 GHz rajan rikkomisessa.
OC-ominaisuuksien kuten jännitemittauspisteiden ja kahdella tuulettimella varustetun coolerin lisäksi kortista löytyy B-tyypin mini-USB liitin jolla kortti voidaan kytkeä Zotacin Firestorm OC -ohjelmistoon. Kortti ei ilmeisesti ole kuitenkaan tulossa myyntiin Kiinan ulkopuolella, ja jäänee joka tapauksessa vain harvojen extreme-ylikellottajien herkuksi.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Biisiketju 4926 Vapaata keskustelua
Vaari päivittää 19 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
YLE Areena ongelma 51 Televisiot
FinVip Auki 6 Yleistä keskustelua P2P-ohjelmista
Kuitupurkki + wifi 2 Laajakaistaliittymät
Kuvankäsittelyohjelmat 2 Vapaata keskustelua
Malwarebytes Antimalware 13 Virukset ja haittaohjelmat
koneen päivitystä 2 Näytönohjaimet - Apua, kokemuksia ja vinkkejä
Hyvät tarjoukset-ketju 1134 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Logitech Z906 3 Kotiteatterin äänentoisto
Näytä lisää viestejä