AfterDawn logo

AMD Radeon HD 7990 kuva ja speksit vuotivat verkkoon

Panu Roivas Panu Roivas
1 kommentti

Epäillyttävästi juuri aprillipäivänä TechPowerUP-verkkosivustolle eksyi kuva AMD:n tulevasta Radeon HD 7990 -näytönohjaimesta GPU-Z kuvankaappauksella varustettuna. Julkaisupäivästä huolimatta tuttuun tapaan usko uutisen paikkansa pitävyyteen on kova.

New Zealand -koodinimellä kulkeva Radeon HD 7990 on TPU:n lähteiden mukaan lähestulkoon valmis, ja AMD työskentelee yötä päivää julkaistakseen sen vielä tämän kuun puolella. Hieman yllättäen Radeon HD 7990:n kellotaajuuden kerrotaan yltävän 1 GHz tasolle siinä missä yhden piirin kortit jäivät tämän tavoitteen alle.


Vuotaneen kuvan perusteella AMD olisi siirtynyt käyttämään aksiaalituuletinta GTX 590:n tavoin, oletettavasti koska Radeon HD 6990 sai julkaisunsa myötä paljon negatiivista palautetta radiaalituulettimen aiheuttamasta sietämättömästä melusta.

Muilta osin Radeon HD 7990 on sitä mitä odotettiinkin. Siitä löytyy yhteensä 6 Gt GDDR5-muistia, tosin vain 3 Gt on käytössä yhdelle piirille. Muisti toimii 1250 MHz kellotaajuudella, ja kortti vaatii kaksi 8-pinnistä lisävirtaliitintä, mikä mahdollistaa yhteensä 375W tehonkulutuksen speksien mukaan. Kortin liitännät ovat 1x dual-link DVI ja 4x miniDP. Julkaisun kerrotaan tapahtuvan näillä näkymin huhtikuun 17. päivä, ja suositushintaa kortille luvataan hulppeat 849$. Jos siis kyseessä ei olisi aprillipila.

1 KOMMENTTI

cueman1/1

en kyllä ymmärrä miksi ostaa tuo kortti??

koska jos haluaa nopeimman kortin,eli siis pelit ynnä 3Dmarkit on tärkeitä,ainoa vaihtoehto on gtx 690,eli daul gtx 680.


ellei tietty halua merkin takia ostaa.mutta silti on kakkosena.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT