AMD Radeon HD 7990 kuva ja speksit vuotivat verkkoon

Kirjoittaja Panu Roivas, | Kommentteja (1)

AMD Radeon HD 7990 kuva ja speksit vuotivat verkkoon
Epäillyttävästi juuri aprillipäivänä TechPowerUP-verkkosivustolle eksyi kuva AMD:n tulevasta Radeon HD 7990 -näytönohjaimesta GPU-Z kuvankaappauksella varustettuna. Julkaisupäivästä huolimatta tuttuun tapaan usko uutisen paikkansa pitävyyteen on kova.

New Zealand -koodinimellä kulkeva Radeon HD 7990 on TPU:n lähteiden mukaan lähestulkoon valmis, ja AMD työskentelee yötä päivää julkaistakseen sen vielä tämän kuun puolella. Hieman yllättäen Radeon HD 7990:n kellotaajuuden kerrotaan yltävän 1 GHz tasolle siinä missä yhden piirin kortit jäivät tämän tavoitteen alle.
Vuotaneen kuvan perusteella AMD olisi siirtynyt käyttämään aksiaalituuletinta GTX 590:n tavoin, oletettavasti koska Radeon HD 6990 sai julkaisunsa myötä paljon negatiivista palautetta radiaalituulettimen aiheuttamasta sietämättömästä melusta.

Muilta osin Radeon HD 7990 on sitä mitä odotettiinkin. Siitä löytyy yhteensä 6 Gt GDDR5-muistia, tosin vain 3 Gt on käytössä yhdelle piirille. Muisti toimii 1250 MHz kellotaajuudella, ja kortti vaatii kaksi 8-pinnistä lisävirtaliitintä, mikä mahdollistaa yhteensä 375W tehonkulutuksen speksien mukaan. Kortin liitännät ovat 1x dual-link DVI ja 4x miniDP. Julkaisun kerrotaan tapahtuvan näillä näkymin huhtikuun 17. päivä, ja suositushintaa kortille luvataan hulppeat 849$. Jos siis kyseessä ei olisi aprillipila.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

1 kommentti

cueman
cueman
en kyllä ymmärrä miksi ostaa tuo kortti??

koska jos haluaa nopeimman kortin,eli siis pelit ynnä 3Dmarkit on tärkeitä,ainoa vaihtoehto on gtx 690,eli daul gtx 680.


ellei tietty halua merkin takia ostaa.mutta silti on kakkosena.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Biisiketju 5277 Vapaata keskustelua
Läppäriä opiskeluun 5 Uutta kannettavaa ostamassa
Samsung Smart Switch tietojen siirto 1 Android -keskustelu
Hyvät tarjoukset-ketju 1201 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Pelejä ilmaiseksi 132 PC:n pelit
Ukraina keskustelu - Venäjän hyökkäys Ukrainaan 54 Vapaata keskustelua
YLE Areena 13 Vapaata keskustelua
Valokuidun saatavuus eri puolilla Suomea 18 Laajakaistaliittymät
Samsung Xpress c430W värilaserin kuvayksikkö lopussa 24 Tulostimet, näppäimistöt ja muut oheislaitteet
Winamp asetukset 2 Keskustelua musiikkiohjelmista
Näytä lisää viestejä