Vain muutamia Windows 8 ARM-tabletteja tänä vuonna

Kirjoittaja Panu Roivas,

Vain muutamia Windows 8 ARM-tabletteja tänä vuonna
Microsoftin Windows 8 -käyttöjärjestelmä julkaistaan näillä näkymin vuoden viimeisellä neljänneksellä x86-alustalle sekä ARM-alustalle. Windows on ARM -tabletteja ei ole kuitenkaan luvassa kuin muutamia tämän vuoden puolella.

Verkkosivusto Digitimesin mukaan Wintel-alusta tulee muodostamaan valtaosan Windows 8 -tableteista tämän vuoden puolella, ja WOA-tabletteja julkaisee vain muutama valmistaja.

Digitimesin mukaan x86-alustalle on luvassa 32 mallia tämän vuoden loppuun mennessä, ja ARM-alustalle malleja tulee vain kahdeksan kappaletta. Syyksi WOA-mallien vähyyteen kerrotaan PC-valmistajien halun tuoda x86-mallinsa ajoissa markkinoille.

Muun muassa Nokian arvellaan kuuluvan harvoihin valittuihin WOA-tablettien julkaisijoihin tämän vuoden puolella. Nokian uskotaan julkaisevan 10-tuumaisen tabletin Qualcommin prosessorilla varustettuna.

Analyytikot uskovat WOA-tablettien päihittävän x86-alustaan perustuvat tabletit hinnassa ja tehonkulutuksessa. x86-tablettien hintojen uskotaan alkavan 599 dollarista ja nousevan aina 799 dollariin asti.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

Kommentoi uutista