AfterDawn logo

Acer tuo markkinoille lasikuidusta valmistetun ultrabookin

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
6 kommenttia

Digitimesin tietojen mukaan Acer aikoo tuoda markkinoille 15-tuumaisen ultrabook-kannettavan, jonka runko on valmistettu alumiinin sijaan lasikuidusta.

Acer on ulkoistanut kannettavan valmistuksen Pegatronille, jonka on määrä toimittaa kuukaudessa noin 100.000 lasikuidusta valmistettua ultrabookia. Digitimesin lähde huomauttaa, että luku on varsin suuri, sillä useimpien muiden mallien kohdalla toimitukset yltävät 30.000-50.000 kappaleeseen kuukaudessa.

Huhti-maaliskuussa ilmestyvän kannettavan teknisten ominaisuuksien yksityiskohtia ei mainittu. Suoritin saattaa olla peräisin Intelin Ivy Bridge -mallistosta, joka on määrä lanseerata samoihin aikoihin. Jutussa ei mainittu syytä rungon materiaalivalinnalle, mutta viimevuotisen uutisoinnin mukaan syynä saattaa olla alumiinisten runkojen heikko saatavuus.


Digitimesin mukaan lasikuidun ja muovin sekoitteesta valmistetut osat ovat 5-10 dollaria edullisempia kuin alumiiniset. Kestävyydessä ei pitäisi olla eroa.

6 KOMMENTTIA

johtaja591/6

Kerrankin jotain uutta

melare (vahvistamaton)2/6

Originally posted by johtaja59:

Kerrankin jotain uutta

Eikä kuumene ulkopinnaltaan.

melare3/6

Eikä kuumene ulkopinnaltaan !!!!

veeman074/6

Luulen muuten ettei kuumene ulkopinnaltaan!

hannibal_pjv5/6

Ja voi paikata lasikuitukitillä, jos menee rikki :-)
Mutta ihan mielenkiintoista nähdä miten tuo materiaali toimii.
Mutta onhan Nokialla nämä uudet lumiat ja wanhemmat N-sarjalaiset osittain sitä polymeerirakenteista ja sehän toimii hienosti.

melare6/6

Sonylla on Z sarjan laatu kannettavat Hiilikuitu (komposiitti) rakenteisia.
Ja toimiiii...

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT