iPadiin verrattavat näytöt mahdollisia myös Windows 8 -tableteissa

Kirjoittaja Manu Pitkänen, | Kommentteja (1)

iPadiin verrattavat näytöt mahdollisia myös Windows 8 -tableteissa
Microsoft on julkaissut Building Windows 8 -blogissa uuden kirjoituksen, jossa aiheena on Windows 8:n yhteensopivuus erilaisten näyttötyyppien kanssa.

Kirjoituksen alussa Microsoft selventää minkä takia Metro-käyttöliittymälle tarkoitettujen sovellusten minimiresoluutioksi on valittu 1024x768 pikseliä. Yhtiön mukaan tavoitteena on ollut helpottaa kehittäjien työtä. Vaikka monissa miniläppäreissä näytön tarkkuus jää alle vaatimuksen, niin Microsoftin mukaan vain 1,2 prosenttia (aktiivisessa käytössä olevista) Windows 7 -koneista ei toimi Metro-sovellusten kanssa. Snapin käyttö vaatii 320 pikseliä lisää (vaakatasossa), joten sen suhteen minimiresoluutio asettuu 1366x768 pikseliin.

Kirjoituksen lopussa käsitellään myös Metro-sovellusten skaalautuvuutta. Microsoft on analysoinut erilaisia resoluutiomahdollisuuksia ja on päätynyt kolmeen "sweet spot -resoluutioon", joihin sovellusten graafiset elementit voidaan skaalata. Resoluutiot ovat 1366x768 (100 %), 1920x1080 (140 %) ja 2560x1440 (180 %). Kuvien skaalautumiseen kehittäjät voivat käyttää vektorigrafiikkaa ja CSS3:a.


Käytännössä Windows 8:n on rakennettu niin, että laitevalmistajat voivat käyttää tableteissa Applen iPadiin verrattavia näyttöjä.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

1 kommentti

hannibal_pjv
Hyvä että scaalaa! Sopii eri hintaluokan laitteisiin.

Kommentoi uutista