Applen iPad myi ennätyksellisen paljon ensimmäisenä viikonloppuna

Kirjoittaja Manu Pitkänen, | Kommentteja (2)

Applen iPad myi ennätyksellisen paljon ensimmäisenä viikonloppuna
Applen maaliskuun alussa esiteltyä iPadiä myytiin ensimmäisenä viikonloppuna kolme miljoonaa kappaletta. Laitteen myynti alkoi viime perjantaina muutamissa maissa. Saatavuus laajenee 23. maaliskuuta, jolloin sen myynti alkaa myös Suomessa.

Kolmeen miljoonaan myytyyn iPadiin saatta sisältyä myös ennakkotilaukset. Myyntitiedot paljastettiin yhtiön eilen julkaisemassa tiedotteessa. Tim Cook ei halunnut puhua luvuista eilisessä sijoittajapuhelussa, jossa yhtiö kertoi miten se aikoo tasapainottaa noin 100 miljardin dollarin kassansa. Cook kuitenkin totesi, että myynti ensimmäisenä viikonloppuna on ollut ennätyksellinen. Apple kertoi aloittavansa osingon maksamisen ja omien osakkeiden ostot.


Viime vuoden joulukvartaalilla Apple myi 15,4 miljoonaa tablettia, mikä on enemmän kuin HP:n kannettavien tietokoneiden myynti (15,1 miljoonaa) samana ajankohtana. Yhtiöllä on vahva asemassa taulutietokoneissa, sillä yhtiön pahin kilpailija Samsung on jo myöntänyt, ettei se ole onnistunut bisneksessä kummoisesti.

Applen iPad 2 -tabletin avausviikonlopun myynnin on arvioitu olevan noin miljoona kappaletta. Alkuperäistä iPadiä myytiin ensimmäisenä päivänä 300.000 kappaletta.

Päivitys (10:38). Ennakkotilausten kuulumista/kuulumattomuutta epäselvennetty.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

2 kommenttia

delic
delic
"Kolmeen miljoonaan myytyyn iPadiin sisältyvät myös ennakkotilaukset"

Ei sisälly: "When I say ‘launch’ I mean March 16, which is when the device officially went on sale. So basically Apple sold a million new iPad every day since then. And as AppleInsider explains, this number does not include the pre-orders, which were made before the device went on sale."

Ihan odotetusti myynyt ja tulee jatkamaan vahvaa myyntiä, Kyllä tämä uus iPadi toi vaan niin paljon taas ongelmia muille tablet valmistajille.

Uutta näyttöä kehutaan ympäri nettiä joka paikassa, kyse on siis ihan selkeästi paljon tarkemmasta näytöstä. Tässä esim yksi kommentti uudesta näytöstä:

Techcrunch "Even if you have perfect vision, indulge me here for a second. You know when you go in for an eye exam and you’re asked to look at a combination of letters and numbers on a chart against a far wall? You read the first few lines, then realize you actually can’t go any further. Then you get prescribed glasses (or contacts) and you can all of a sudden read every letter and number. And even the ones you could read before are now so much clearer.
That’s what it’s like looking at the new iPad versus the older iPads.
It’s weird because I was never one of those people who thought the original iPad’s and the iPad 2′s screen was poor (but there were plenty of those people in the post-iPhone Retina world). I guess it’s just like a pre-glasses world — you never realize how blurry things are because that’s just how you’ve always seen everything. And then you put the glasses on and you wonder how you ever managed without them.
Once you see and use the new iPad, there will be no going back."

"Let me be clear: the new iPad is a huge technological leap forward. It has by far the best screen I’ve ever seen anywhere and it’s something I can hold in my hand and touch and use for 10 hours at a time."
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 20. maaliskuuta, 2012 @ 9:56
teppoI
teppoI
Originally posted by delic:
"Kolmeen miljoonaan myytyyn iPadiin sisältyvät myös ennakkotilaukset"

Ei sisälly: "When I say ‘launch’ I mean March 16, which is when the device officially went on sale. So basically Apple sold a million new iPad every day since then. And as AppleInsider explains, this number does not include the pre-orders, which were made before the device went on sale."

Kiitos tiedosta. Tsekkailin asiaa ja tuosta näyttäisi olevan liikkeellä vähän kahta tietoa. Esimerkiksi Ny Timesin Bits Blogissa tuon sanotaan sisältävän ennakkotilaukset. UBS Securitiesin Maynard Umin mukaan tuo sisältää myös ennakkotilaukset.

http://bits.blogs.nytimes.com/2012/03/19/ipad-3-million/

http://www.macobserver.com/tmo/article/...new_ipad_sales/

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Hyvät tarjoukset-ketju 1095 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Perseilyketju. 2161 Vapaata keskustelua
VHS kasettien digitointi 17 Digivideo-ongelmat ja -keskustelu
Lisää muistia Acer läppäriin 9 Kannettavat tietokoneet
Uusi kone 1200€ 2 Uutta tietokonetta ostamassa
Videoketju 375 Vapaata keskustelua
Biisiketju 4610 Vapaata keskustelua
Win 7 läppärille näytöntallentaja Zoom-tallennuksia varten 3 Windows -ongelmat
PC uudet järkevät komponentit 3 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Näyttöteline kolmelle 27" näytölle 4 Tietokoneen näytöt
Näytä lisää viestejä