AMD Radeon HD 7990 julkaistaan ensi kuussa?

Kirjoittaja Panu Roivas,

AMD Radeon HD 7990 julkaistaan ensi kuussa?
Nvidian valmistellessa Kepler-sukupolven ensimmäisen näytönohjaimen, GeForce GTX 680:n julkaisua tällä viikolla, AMD:n pussissa on jäljellä enää Radeon HD 7990. AMD:n kahden piirin lippulaiva julkaistaan näillä näkymin huhtikuussa.

Kiinalaisen INPAI-verkkosivuston mukaan Radeon HD 7990:n kellotaajuudet on nyt viimeistelty ja ne olisivat 850 MHz ytimellä ja 1250 Mhz muisteilla. 7990 käyttää muiden 7900-sarjan korttien tavoin Tahiti-piirejä, joissa on 2048 Stream-prosessoria, 128 tekstuuriyksikköä, 32 ROPia ja 384-bitinen muistiväylä. HD 7990:ssä on yhteensä 6 Gt GDDR5-muistia, mutta ne jaetaan kahdelle piirille joten kummallakin on käytössään 3 Gt muistia.

Nykyisten yhden piirin huippumallien hintojen ollessa korkealla AMD tulee todennäköisesti hinnoittelemaan Radeon HD 7990:n useimpien kuluttajien ulottumattomiin. Myös Nvidian on huhuttu julkaisevan jossain vaiheessa GK104-piiriin perustuvan kahden piirin näytönohjaimen, mutta sen julkaisuaikataulu on vielä hämärän peitossa.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

Kommentoi uutista