Applen uuden iPadin lämpenemistä ihmetellään

Kirjoittaja Manu Pitkänen, | Kommentteja (21)

Applen uuden iPadin lämpenemistä ihmetellään
Applen uusi iPad tuli myyntiin viime viikon perjantaina ja innokkaimmat fanit ovat ehättäneet jo hankkia sellaisen itselleen. Muutamat käyttäjät ovat raportoineet turhan suuresta lämpenemisestä. Ylikuumentumisongelmasta (iPadin käyttö estyy hetkeksi) ei voi kuitenkaan vielä puhua.

Etenkin iPadin vasemman alakulman lämpenemistä on ihmetelty. Käyttäjäkokemusten perusteella sen vakavuusaste vaihtelee varsin runsaasti. Joidenkin mielestä laite kuumenee niin paljon, että sen käyttö tuntuu epämukavalta. Toisten mielestä iPad lämpenee hieman enemmän kuin he osasivat odottaa.

Käyttäjät raportoivat lämpenemisestä myös alkuperäisen iPadin ja iPad 2:n julkaisun jälkeen.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

21 kommenttia

TemeTee
TemeTee
Eli aika virheetön tuote, jos ensimmäistä vikaa tarvitsee noin kaukaa hakea. Jokainen teknolelu, jonka olen omistanut, kuumenee siten ettei sitä ole vähän ajan jälkeen kiva pitää kädessä. Puhelimet, tabit, mokkulat, läppärit ja navigaattorit. Jokainen kuumennut aivan pirusti.
jos
jos
Ei Applen tuotteiden käyttö voi tuntua epämukavalta. Se nyt ei vain voi olla mahdollista. Kuumenemisessa on kyse ainoastaan ominaisuudesta, jonka tarkoitusta ei käyttäjäkunnassa vielä ole ymmärretty oikein.
KalikoJak
KalikoJak
Lisäksi kuumeneminen vähentää lämmityskuluja eikä siten voi olla haitallinen asia. Meidän pitäisi oikeastaan kiittää Applea tästäkin ominaisuudesta.

Asus P8Z77-V LX2, i5-3570K, Corator DS, Asus HD7870, 8GB 1600 Mhz DDR3, 120GB Agility 3 + F3 1TB, SAGA II 500W, NZXT Hades, 24" Full HD.

Diazzi
Diazzi
Haukotus. Ai ihanko oikeasti lämpenee? Laite jossa on radiotaajuuksilla toimivia langattomia yhteysratkaisuja? Voi jehna, antenni ja sen vaatimat piirit lämpenee. Ajatella.
matso9
matso9
Tämä ominaisuus varmaan korjataan iPad 4:ään, jotta sillekin saadaan joku myyntivaltti: Uusi entistä viileämpi iPad :)
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 19. maaliskuuta, 2012 @ 17:00
Anonymous User
Anonymous User
Originally posted by jos:
Ei Applen tuotteiden käyttö voi tuntua epämukavalta. Se nyt ei vain voi olla mahdollista. Kuumenemisessa on kyse ainoastaan ominaisuudesta, jonka tarkoitusta ei käyttäjäkunnassa vielä ole ymmärretty oikein.


hyvin sanottu.. muilla viat ovat vikoja, mutta applen tapauksessa ne ovat ominaisuuksia! ja voi perkele jos menet sanomaan jotain ominaisuutta viaksi, niin apple-fanit raivostuvat ja haukkuvat kaikki muut tuotteet paskaksi..
NHelix
NHelix
Originally posted by matso9:
Tämä ominaisuus varmaan korjataan iPad 4:ään, jotta sillekin saadaan joku myyntivaltti: Uusi entistä viileämpi iPad :)
Tuohan on muuten melko hyvä myyntilause.

"The cooler iPad"
raiku92
raiku92
Originally posted by matso9:
Tämä ominaisuus varmaan korjataan iPad 4:ään, jotta sillekin saadaan joku myyntivaltti: Uusi entistä viileämpi iPad :)
New Ipad 3! Now 20% Cooler!
rk62
rk62
Tuohan on hieno keksintö etenkin näin pohjoiseen! Sillä voi lämmittää pakkasen kylmentämät sormet. En vain kyllä keksi mihin tuollaista "ominaisuutta" tarvitaan vaikka Kaliforniassa.
exlex
exlex
Uskaltaakohan tähän kommentoida, että mua kivitetä. Oli sen verran kovaa tekstiä ylhäällä. Teillä on ilmeisesti ollut paljon viallisia Applen tuotteita?

Olen lukenut tuosta lämpenemis "ongelmasta" ja laite kuulemma lämpenee vasemmasta alanurkasta osalla käyttjistä ja ovat sanoneet, että se on lämmin. Huom! ei kuuma. Ja osa sanoi, että kun se nurkka lämpenee, niin se häiritsee vähän osaa käyttäjiä.
Tätä ongelmaa ei ole ollut kaikilla. Itse veikkaan vuorostaan, että kyse ei ole mistää suuremmasta ongelmasta, vaan siitä että Applen käyttäjät ovat tarkkoja tälläisista asioista. Jos kyse olisi ollut jostain Galaxy Tabista, niin kukaan ei olisi ikinä sanonut mitään. Mukava nähdä toi "ongelma" käytännössä, että millaisesta ongelmasta puhutaan.

Muistan, kun porukka avautu iPhone 4:sen antennagate ongelmasta. Tuli hirveä huhu. Itse olen käyttänyt puhelintani jo kohta kaksi vuotta, enkä ole koskaan edes huomannut mitään antennagate ongelmaa. Eikä kaveritkaan, kun olen kysellyt heiltä. Tuntuu olevan vain sellaisten puheita jotka eivät edes kyseistä puhelinta omista. Koko juttu oli täyttä shaissea. Jos joku puhuu puhelieen sillain, niin kuin youtuben "hoinoissa" videoissa, niin on melkoinen urpo.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 19. maaliskuuta, 2012 @ 22:27
Anonymous User
Anonymous User
Originally posted by exlex:
Uskaltaakohan tähän kommentoida, että mua kivitetä. Oli sen verran kovaa tekstiä ylhäällä. Teillä on ilmeisesti ollut paljon viallisia Applen tuotteita?

Olen lukenut tuosta lämpenemis "ongelmasta" ja laite kuulemma lämpenee vasemmasta alanurkasta osalla käyttjistä ja ovat sanoneet, että se on lämmin. Huom! ei kuuma. Ja osa sanoi, että kun se nurkka lämpenee, niin se häiritsee vähän osaa käyttäjiä.
Tätä ongelmaa ei ole ollut kaikilla. Itse veikkaan vuorostaan, että kyse ei ole mistää suuremmasta ongelmasta, vaan siitä että Applen käyttäjät ovat tarkkoja tälläisista asioista. Jos kyse olisi ollut jostain Galaxy Tabista, niin kukaan ei olisi ikinä sanonut mitään. Mukava nähdä toi "ongelma" käytännössä, että millaisesta ongelmasta puhutaan.

Muistan, kun porukka avautu iPhone 4:sen antennagate ongelmasta. Tuli hirveä huhu. Itse olen käyttänyt puhelintani jo kohta kaksi vuotta, enkä ole koskaan edes huomannut mitään antennagate ongelmaa. Eikä kaveritkaan, kun olen kysellyt heiltä. Tuntuu olevan vain sellaisten puheita jotka eivät edes kyseistä puhelinta omista. Koko juttu oli täyttä shaissea. Jos joku puhuu puhelieen sillain, niin kuin youtuben "hoinoissa" videoissa, niin on melkoinen urpo.
Täysin samaa mieltä. Näyttää et haterit on levinnyt tällekin palstalle, kaikkea se kateus teettää....
Anonymous User
Anonymous User
Originally posted by TemeTee:
Eli aika virheetön tuote, jos ensimmäistä vikaa tarvitsee noin kaukaa hakea. Jokainen teknolelu, jonka olen omistanut, kuumenee siten ettei sitä ole vähän ajan jälkeen kiva pitää kädessä. Puhelimet, tabit, mokkulat, läppärit ja navigaattorit. Jokainen kuumennut aivan pirusti.te=TemeTee]Eli aika virheetön tuote, jos ensimmäistä vikaa tarvitsee noin kaukaa hakea. Jokainen teknolelu, jonka olen omistanut, kuumenee siten ettei sitä ole vähän ajan jälkeen kiva pitää kädessä. Puhelimet, tabit, mokkulat, läppärit ja navigaattorit. Jokainen kuumennut aivan pirusti.

Testaa Samsung tabletteja niin aika fakiiri täytyy olla jos voi kuumenemisesta puhua
3rd_party
3rd_party
Originally posted by exlex:
Uskaltaakohan tähän kommentoida, että mua kivitetä. Oli sen verran kovaa tekstiä ylhäällä. Teillä on ilmeisesti ollut paljon viallisia Applen tuotteita? ...
Niin se vain menee, että kaikkein kärkkäimpiä arvostelijoita ovat ne, joilla ei ole laitetta koskaan ollutkaan. Tämänhetkisenä markkinajohtajana Apple saa loasta suurimman osan niskaansa.

Ongelmia ja viallisia tuotteita varmasti on, puhutaanhan nyt massatuotannosta. Massatuotannossa nollaan virheeseen ei ikinä päästä järkevin panoksin. Täydellisyyteenkään ei ole mahdollista päästä, vaan on etsittävä järkevää panoksen ja tuotoksen suhdetta (esim. lämpeneminen vs. laitteen koko). Myös suunnitteluvirheitä on, mutta harvemmin niin suuria että ne haittaisivat kuin pientä osaa käyttäjistä (esim. juuri antennagate).

Mutta toisaalta pata kattilaa soimaa. Itse muistan tässä tovi sitten keskustelleeni erään intohimoisesti Appleen ihastuneen ihmisen kanssa, joka toistuvasti toi keskusteluun Nokian N97 esimerkkinä siitä, millainen maailma olisi ilman omenalogoa. Huolimatta siitä, ettei koskaan ollut ko. puhelinta kädessään pitänyt, ja huolimatta siitä että puhelin oli jo tuolloin vanha.

Jos on intohimoinen asiansa suhteen, niin argumentteja sen puolesta revitään ihan mistä tahansa.
exlex
exlex
Originally posted by 3rd_party:

Mutta toisaalta pata kattilaa soimaa. Itse muistan tässä tovi sitten keskustelleeni erään intohimoisesti Appleen ihastuneen ihmisen kanssa, joka toistuvasti toi keskusteluun Nokian N97 esimerkkinä siitä, millainen maailma olisi ilman omenalogoa. Huolimatta siitä, ettei koskaan ollut ko. puhelinta kädessään pitänyt, ja huolimatta siitä että puhelin oli jo tuolloin vanha.

Jos on intohimoinen asiansa suhteen, niin argumentteja sen puolesta revitään ihan mistä tahansa.
Olikohan kyse minusta, vai onko palstalla muitakin jotka eivät ole oikeen olleet innostuneita N97:sta? :P

Itse olen ainakin käyttänyt N97 paljon jo pelkästään sen aikaisen IT-alan työni vuoksi, enkä ollut kyllä siihen aikaan puhelimen suuri fani. Ei siinä, että puhelin ei olisi ihan okei siihen aikaan, kun se julkaistiin, mutta itseäni ärsytti puhelimen valheellinen mainonta. Mainoksista sai kuvan, että laite on todella nopea ja sulava ja sitten kun sain puhelimeni käteen, niin tuli suorastaan kiukkuinen olo. Eli itseäni on ottanut kyseisessä puhelimessa hurjasti päähän nimenomaan sen mainonta. Muuten ihan hyvä puhelin. Vaikka nyky Nokialaiset ovat ihan mielettömän hyviä verrattuna N97:kaan. :P Mutta tänäpäivänä puhelinvalmistajat eivät tietääkseni enää sorru niin pahasti kuvamanipulointiin, kuten N97 mainoksessa sorruttiin.

Mutta rest in peace N97 ja pahoitteluni 3rd_party:lle jos olen ollut kärkäs asian suhteen tuolloin. Olin itse ainakin melko turhautunut tuohon aikaan N97-mainontaan. Ollaanko taas kavereit? lol :D heheheheh...
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 20. maaliskuuta, 2012 @ 11:50
mckonen
mckonen
Jos flash eli suurinosa nettivideoista ei toimi, niin aika turha kapistus eli vain uutistenlukuun, pitänee odotella nokian vastaavaa...
3rd_party
3rd_party
Originally posted by exlex:
Mutta rest in peace N97 ja pahoitteluni 3rd_party:lle jos olen ollut kärkäs asian suhteen tuolloin. Olin itse ainakin melko turhautunut tuohon aikaan N97-mainontaan. Ollaanko taas kavereit? lol :D heheheheh...
No worries, en puhunut sinusta vaan tämä keskustelu kävi ihan tosielämässä ja kasvotusten ;)
JuhaW
JuhaW
Originally posted by exlex:


Muistan, kun porukka avautu iPhone 4:sen antennagate ongelmasta. Tuli hirveä huhu. Itse olen käyttänyt puhelintani jo kohta kaksi vuotta, enkä ole koskaan edes huomannut mitään antennagate ongelmaa. Eikä kaveritkaan, kun olen kysellyt heiltä. Tuntuu olevan vain sellaisten puheita jotka eivät edes kyseistä puhelinta omista. Koko juttu oli täyttä shaissea. Jos joku puhuu puhelieen sillain, niin kuin youtuben "hoinoissa" videoissa, niin on melkoinen urpo.
Ei se kyllä ihan täyttä shaissea ole. Itse omistan molemmat puhelimet ja kyllä niistä se ongelma molemmista löytyy. Jopa 4S:llä häviää välillä verkko kokonaan huonossa kentässä (huom! muilla puhelimilla tätä ei tapahdu edes siinä huonossa kentässä). Onneksi 4S:llä se on saatu paremmin aisoihin, mutta kyllä se ongelma edelleen on.
delic
delic
Originally posted by mckonen:
Jos flash eli suurinosa nettivideoista ei toimi, niin aika turha kapistus eli vain uutistenlukuun, pitänee odotella nokian vastaavaa...
Vastasin sulle tähän jo viikko sitten ja nyt kommentoit samaa aiheeseen mihin se ei millään tavalla kuulu?

No vastaan uusiksi Suurin osa nettivideoista toimii nykyään MYÖS ilman flashia. Se että sinä näet jonkun videon flashilla ei tarkoita sitä etteikö se toimisi myös ilman sitä. Tässä on se suurin virhe kun oletetaan, että joku ei toimi koska tietokoneellakin se vaatii flashin.

viimevuoden maaliskuussa oli uutinen, että yli 60% netin videoista toimii nykyään iPadilla ja se määrä siis kasvoi huimasti iPAdin julkaisun jälkeen. Mitähän tämä luku mahtaa nykyään olla?

TODELLA harvassa ovat videot missä flashia tarvii nykyään. Ainoa missä törmää flashin tarpeeseen on muutamat suomalaiset sivustot jotka ovat ajastaan jäljessä. Onneksi tosin ruutu.fi katsomo jne toimii nykyään jo myös iPadilla.

Ja saahan sitten iOS laitteisiin flashin korvikkeita, esim puffin selain on tämmönen, toistaa kaiken flashin, mainosbannereita myöten. Suorituskyky vain on huono, mutta jos videon saa kokonäytölle niin ne pyörii aina täydellisesti. *päivitys* Tähän pitää nyt lisätä, puffin sai suorituskyky päivityksen ja ainakin vanhalla iPhonella toisto alko toimia paljon paremmin, nyt jo iltalehden videotkin toimii. Eli en keksi oikeastaan enää juuri yhtään paikkaa missä flashia tarvisi videoissa.

TOisaalta taas adobekin on jo lopettanut mobiiliflashin tekemisen mikä kertoo siitä, että ei adobekaan siihen uskonut. Se nyt ei vaan sovellu kosketusnäytölle ja sen tehoiselle laitteille mitä noi on olleet. Toki laitteiden suorituskyvyssä on tullut kehitystä, mutta kun olisi pitänyt myös tulla flashin kehityksessä, että toimisi muillakin kun niillä kalleimmilla laitteilla.

Lyhyesti, suurin osa videoista toimii iPadilla.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 20. maaliskuuta, 2012 @ 20:41
perhana
perhana
Menee kyllä jo huvittavaksi nämä hakemalla haetut "ongelmat" kaikissa uusissa applen laitteissa :D
uusi iPad siis lämpenee kun sillä pelaa Infinity Blade II peliä 45 minuuttia! voi herranjestas... no koitahan pelata sitä Infinity Blade peliä android tabletilla ja testaa lämpeneekö se 45 minuutin jälkeen, no ei varmaan lämpene kun ei siihen edes saa kyseistä peliä lol

Oma android-kännykkäni lämpenee kun sillä pelaa pasianssia 5 minuuttia...
jos
jos
Ei se ole mikään ongelma. Sehän on Suomen talvea silmälläpitäen kehitetty nerokas ominaisuus!

Se avulla laite pysyy lämpimänä eikä halkeile pakkasessa. Ja samalla laitetta voi käyttää paljain sormin kovassakin pakkasessa.


Anonymous User
Anonymous User
Apple iPad nousi suoraan HotTop listan kärkeen.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Hyvät tarjoukset-ketju 1095 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Perseilyketju. 2161 Vapaata keskustelua
VHS kasettien digitointi 17 Digivideo-ongelmat ja -keskustelu
Lisää muistia Acer läppäriin 9 Kannettavat tietokoneet
Uusi kone 1200€ 2 Uutta tietokonetta ostamassa
Videoketju 375 Vapaata keskustelua
Biisiketju 4610 Vapaata keskustelua
Win 7 läppärille näytöntallentaja Zoom-tallennuksia varten 3 Windows -ongelmat
PC uudet järkevät komponentit 3 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Näyttöteline kolmelle 27" näytölle 4 Tietokoneen näytöt
Näytä lisää viestejä