Acerilta ensimmäinen Kepler-näytönohjaimella varustettu kannettava

Kirjoittaja Panu Roivas,

Acerilta ensimmäinen Kepler-näytönohjaimella varustettu kannettava
Acer on julkaissut uuden Aspire Timeline U3 ultrabookinsa, jonka sisällä sykkii Nvidian ensimmäinen Kepler-mobiilinäytönohjain: GT 640M.

Acerin uusi kannettava on jo alustavasti arvosteltu muun muassa PC Perspective -verkkosivun toimesta. Vaikka koneesta löytyykin Nvidian ensimmäinen myyntiin tullut Kepler-näytönohjain, ei Nvidia ole vielä antanut lupaa paljastaa Kepler-arkkitehtuurin saloja.

Tiedossa on kuitenkin, että GT 640M on tehokkaampi kuin aikaisemman sukupolven GT 555M, jota voinee pitää pelikannettavien minimivaatimuksena. GT 640M toimii 625 MHz kellotaajuudella, ja mitä ilmeisemmin puheet ns. hot clock -kellotaajuuksien puutteesta ovat totta, eli Keplerin kellotaajuus on sama ytimellä ja varjostinyksiköillä, siinä missä edellisessä sukupolvessa varjostinyksiköiden taajuus oli kaksinkertainen peruskellotaajuuteen verrattuna.
Acer Timeline U3 mahtuu Intelin ultrabook-nimikkeen alle, mutta kyseessä on kuitenkin 15" 1366x768 näytöllä varustettu kannettava Intelin Sandy Bridge -suorittimella. 2,3 kiloa painava kannettava on näytönohjainta lukuun ottamatta peruskauraa 4 Gt muistilla ja 500 Gt kiintolevyllä varustettuna, eikä 3-kennoisessa akussa ole hurraamista.

Arvostelun perusteella kohtuullisen pieneen kokoon puristettu tehopakkaus jaksaa pyörittää mm. Battlefield 3 -peliä medium-asetuksilla sulavasti. Tehojen myötä ongelmaksi on kuitenkin muodostunut kannettavan kuumeneminen. Acer Timeline U3 jäänee kuitenkin toistaiseksi ainoaksi Kepler-kannettavaksi kunnes Ivy Bridge -suorittimet julkaistaan ja muut valmistajat tuovat markkinoille omat mallinsa. Nvidia on kuitenkin jo ehtinyt mainostaa Kepler-arkkitehtuurin löytyvän ennätysmäärästä uusia kannettavia, ja hyvien testitulosten valossa se onkin hyvin todennäköistä.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Biisiketju 4594 Vapaata keskustelua
0b4ch Emolevy 20 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Paranoidi varakone 12 Uutta tietokonetta ostamassa
Uutta näyttistä vanhaan settiin 9 Näytönohjaimet - Apua, kokemuksia ja vinkkejä
PDF muotoon konvertointi 7 Windows -ongelmat
Perseilyketju. 2158 Vapaata keskustelua
Firefox selain ja chromecast 3 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Ongelma näytön kanssa. 2 Tietokoneen näytöt
Kone ei sammu 14 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Mitä muistii ostaa 5 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Näytä lisää viestejä