Uuden iPadin kysyntä on ollut huikean hyvä

Kirjoittaja Manu Pitkänen, | Kommentteja (7)

Uuden iPadin kysyntä on ollut huikean hyvä
Uuden iPadin ennakkotilauksia varten kootut varastot ovat jo ennättäneet tyhjentyä. Applen mukaan tabletti on ollut äärimmäisen kysytty.

Ensimmäinen myyntipäivä on 16. maaliskuuta, mutta tänään iPadin tilanneet kuluttajat joutuvat odottamaan ainakin maaliskuun 19. päivään asti -- paikoin odotusaika on kahdesta kolmeen viikkoa. Toimitusaikaa jouduttiin päivittämään jo kaksi päivää sen jälkeen, kun tabletti julkistettiin. Tablettia tulee kuitenkin löytymään kivijalkamyymälöistä tämän viikon perjantaina, mutta vain rajallisesti.

Applen odotetaan rikkovan tabletillaan aiemmat myyntiennätykset. Viime vuonna iPad 2:n erinomainen kysyntä johti jo alkuvaiheessa monien kohdalla useiden viikkojen toimitusaikoihin. Uuden iPadin kohdella tilannetta saattaa pahentaa näyttöjen heikko saatavuus. Erittäin tarkkoja Retina Display -näyttöjä valmistaa Samsung, LG ja Sharp, joista kahdella viimeisellä on ollut ongelmia tuotannon ylösajossa.


Applen mukaan iPadin myynti alkaa Suomessa 23. maaliskuuta.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

7 kommenttia

delic
delic
ja kuka on yllättynyt :) Samalla tapaa viedään käsistä kuin uusin iPhone 4S.

Toivottavasti tämä ei vaikuta Suomen myyntiin tuloon tms. että saa laitteen sitten kun se Suomeen pitäisi tulla.

Tässä on muuten vähän yleisesti siitä miksi iPad on niin ylivoimainen verrattuna muihin tabeihin:

http://androinica.com/2012/02/how-many-...have-been-sold/

"Samsung admits what everyone’s been thinking: Android tablets not ‘doing very well’"

"A lack of solid apps has been the biggest problem with Android tablets. One year into the Honeycomb experiment and Android still doesn’t have a healthy number of apps and games to play. There are some, but not enough to warrant choosing Android over an iPad unless you are an Android die-hard. And yes, it’s great to see some quality examples of tablet modes, but someone interested in music, reading, or gaming doesn’t have nearly as many options as they would on an iPad."

iPad vaan antaa niin paljon enemmän vastinetta rahoille jos puhutaan yleiesti siitä mitä ihmiset tabletilta hakee, eli jos siis puhutaan tavallisista käyttäjistä.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 12. maaliskuuta, 2012 @ 14:53
roponen
roponen
Jep, ei yllätä. Tämä on nyt se valmis iPad. Siis tällainen sen olisi alun perinkin pitänyt olla. Nimikin alkaa kuulostamaan tällä logiikalla järkevältä.

Aikaisemmissa on ollut joitain puutteita, kuten iPad 2:ssa hinnat alkaen kamera (valokuvaukseen) eikä ruudun resoluutiokaan ollut aivan riittävä kaikissa käyttötarkoituksissa.

Aika vähän teknisiä syitä enää pidätellä ostopäätöstä => tottakai tulee menemään kaupaksi.

Itse taidan nyt kuitenkin vielä hetken pärjäillä tuolla betaversiolla (iPad 2).
mckonen
mckonen
Eiköhän tuossa olisi hyvä olla flash tuki, kun tuppaa vielä suurinosa nettivideosita olevan, itselläni flash toimii puhelimessa hyvin, että ei tulisi mieleenkän hankkia tablettia jolle ei voi katsoa flash- videoita suoraan selaimella tai ostetaanko tämä nettikirjojen lukemista varten?
TemeTee
TemeTee
Originally posted by mckonen:
Eiköhän tuossa olisi hyvä olla flash tuki, kun tuppaa vielä suurinosa nettivideosita olevan, itselläni flash toimii puhelimessa hyvin, että ei tulisi mieleenkän hankkia tablettia jolle ei voi katsoa flash- videoita suoraan selaimella tai ostetaanko tämä nettikirjojen lukemista varten?
Ei.
roponen
roponen
Jobshan mainosti aikanaan että iVehkeille tulisi löytymään suurin osa netin videoista ilman flashiäkin (HML5 ja appsit). Itse en uskonut että tuo toteutuisi ihan noin ainakaan kovin nopeasti. Mutta täytyy kyllä myöntää että käytännössä melkein kaikki videot olen saanut katsottua iVekottimillakin. Lähinnä flashiä olisin tarvinnut esim. kun jonkin automerkin sivut oli kokonaan flashillä toteutettu. Enpä tiedä ovatko enää...
delic
delic
Originally posted by mckonen:
Eiköhän tuossa olisi hyvä olla flash tuki, kun tuppaa vielä suurinosa nettivideosita olevan, itselläni flash toimii puhelimessa hyvin, että ei tulisi mieleenkän hankkia tablettia jolle ei voi katsoa flash- videoita suoraan selaimella tai ostetaanko tämä nettikirjojen lukemista varten?
Suurin osa nettivideoista toimii nykyään MYÖS ilman flashia. Se että sinä näet jonkun videon flashilla ei tarkoita sitä etteikö se toimisi myös ilman sitä. Tässä on se suurin virhe kun oletetaan, että joku ei toimi koska tietokoneellakin se vaatii flashin.

viimevuoden maaliskuussa oli uutinen, että yli 60% netin videoista toimii nykyään iPadilla ja se määrä siis kasvoi huimasti iPAdin julkaisun jälkeen. Mitähän tämä luku mahtaa nykyään olla?

Kuten roponen tuossa sanoin niin TODELLA harvassa ovat videot missä flashia tarvii nykyään. Ainoa missä törmää flashin tarpeeseen on muutamat suomalaiset sivustot jotka ovat ajastaan jäljessä. Onneksi tosin ruutu.fi katsomo jne toimii nykyään jo myös iPadilla.

Ja saahan sitten iOS laitteisiin flashin korvikkeita, esim puffin selain on tämmönen, toistaa kaiken flashin, mainosbannereita myöten. Suorituskyky vain on huono, mutta jos videon saa kokonäytölle niin ne pyörii aina täydellisesti.

TOisaalta taas adobekin on jo lopettanut mobiiliflashin tekemisen mikä kertoo siitä, että ei adobekaan siihen uskonut. Se nyt ei vaan sovellu kosketusnäytölle ja sen tehoiselle laitteille mitä noi on olleet. Toki laitteiden suorituskyvyssä on tullut kehitystä, mutta kun olisi pitänyt myös tulla flashin kehityksessä, että toimisi muillakin kun niillä kalleimmilla laitteilla.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 12. maaliskuuta, 2012 @ 19:43
exlex
exlex
Originally posted by TemeTee:
Originally posted by mckonen:
Eiköhän tuossa olisi hyvä olla flash tuki, kun tuppaa vielä suurinosa nettivideosita olevan, itselläni flash toimii puhelimessa hyvin, että ei tulisi mieleenkän hankkia tablettia jolle ei voi katsoa flash- videoita suoraan selaimella tai ostetaanko tämä nettikirjojen lukemista varten?
Ei.
Ei kannata tyydyttäyty siihen flashi tukeen puhelimessasi muutenkaan, kun adobe ilmoitti lopettavansa mobiiliflashin tuen. Eli ei ole Flashia kohta ollenkaan puhelimessasi vaikka tuki löytyisikin.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Videoketju 365 Vapaata keskustelua
Mystinen akkuongelma 23 Kannettavat tietokoneet
Biisiketju 4543 Vapaata keskustelua
Miksi jossain autossa ei ole kierroslukumittaria? 7 Vapaata keskustelua
Miten reitittimen nopeudet menikään? 36 Laajakaistaliittymät
Päivitystä 2 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Emolevyn ja prossun vaihto 2 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Ram lisäys 4 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Hyvät tarjoukset-ketju 1092 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Konepakettikysely 17 Uutta tietokonetta ostamassa
Näytä lisää viestejä