Nvidia liittyi Linux Foundationin jäseneksi

Kirjoittaja Teemu Laitila,

Nvidia liittyi Linux Foundationin jäseneksi
Nvidia on liittynyt jäseneksi Linux Foundation -järjestöön, jonka tarkoituksena on edistää Linuxin käyttöönottoa. Nvidian jäsenyys on herättänyt spekulaatioita esimerkiksi yhtiön aikeista avata näytönohjaintensa ajureiden lähdekoodeja.

Nvidian lisäksi sirujäteistä AMD ja Intel ovat olleet Linux Foundation jäseniä jo useiden vuosien ajan. Nvidia on liittynyt hopeajäseneksi, AMD on kultajäsen ja Intel maksaa kaikkein kalleimmasta platinajäsenyydestä.

Linux Foundationin tiedote ei paljasta tarkemmin Nvidian liittymisen syyn taustoja. Linux on kuitenkin tärkeä komponentti monessa Nvidian tuotteessa ja palvelussa. Esimerkiksi yhtiön näytönohjaimiin perustuvat tieteellistä laskentaa tekevät palvelimet toimivat Linux-alustalla ja myös Tegra-siruja käytetään pääosin Linux-pohjaisilla järjestelmillä kuten Androidilla.

Linux Foundationin jäsenyys ei myöskään velvoita jäseniään erityisiin toimiin tuotteidensa Linux-tuen suhteen. Yritykset voivat liittyä jäseniksi myös pelkästään kannattussyistä, jolloin ne saavat esimerkiksi oikeuden mainita jäsenyydestään markkinointimateriaaliseissaan.

Kommentoi uutista