AfterDawn logo

iPadin LTE-tuesta ei ole hyötyä suomalaisille

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
5 kommenttia

Eilen esitellyn iPadin tärkein uusi ominaisuus oli erittäin tarkka näyttö, mutta se on samalla Applen ensimmäinen LTE-verkkoyhteyttä tukeva tuote. LTE-tuesta ei ole kuitenkaan hyötyä suomalaisille.

Syy tähän on se, että Suomessa käytössä olevat LTE-taajuudet eivät vastaa iPadin tukemia taajuuksia. Suomessa LTE-verkot toimivat 800, 1800 ja 2600 megahertsin taajuusalueilla, mutta iPad tukee ainoastaan yhdysvaltalaisten operaattoreiden käyttämiä 700 ja 2100 megahertsin taajuuksia. LTE-verkossa iPadin siirtonopeus kohoaa korkeintaan 73 megabittiin sekunnissa.

Uusi iPad tukee kuitenkin niin sanottua DC-HSPA-tekniikkaa, jota Elisan ja DNA:n verkot tukevat Suomessa. Sen avulla tietoa pystyy siirtämään 42 megabittiä sekunnissa. Asiasta kertoi MikroPC.

5 KOMMENTTIA

Aeroxz1/5

Ei kyllä tuo haittaa, mutta iPadillä en itse tee mitään, enkä itse Apple fani ole. Taitaa jäädä tuote kaupanhyllylle.

Mhadess (vahvistamaton)2/5

Suuri hatunnosto Manu Pitkäselle joka ensimmäisenä suomalaisena journalistina tämän otti huomioon!

johtaja593/5

Quote:

pystyy siirtämään 42 megabittiä sekunnissa


20-30M lienee lähempänä totuutta.

Grina4/5

Originally posted by johtaja59:

Quote:

pystyy siirtämään 42 megabittiä sekunnissa


20-30M lienee lähempänä totuutta.

Käytännössä 2-3 Mbit/s... :) Verkot vaan ovat niin tukossa, että ei päätelaitteen ja tukiaseman välisellä yhteydellä juuri ole väliä. Riippuu tietenkin paikasta.

mniskane5/5

Toldella ikävää. Jää kyllä kaupan hyllylle. Tässä iPad 2:ssa olen oikeastaan vaan toivonut tarkempaa näyttöä, mutta ei se nyt sentään niin iso juttu ole, että lähtisin päivittään koko laitetta. Nähtäväksi myös jää, miten noi vanhat ohjelmat skaalautuu. Musta noi iPhone softat näyttää hirveiltä sen kökkö skaalauksen jäljiltä tässä low-res ipadissa.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT