Intelin kosketusnäytöllinen ultrabook yhdistää tietokoneen ja tabletin

Kirjoittaja Manu Pitkänen,

Intelin kosketusnäytöllinen ultrabook yhdistää tietokoneen ja tabletin
Intel on esitellyt CeBit-messuilla uutta toisen sukupolven ultrabook-konseptia. Huomionarvoisin muutos edellisiin malleihin on kosketusnäytön sisällyttäminen uusimpiin ultrabookeihin.

Referenssimallista löytyy 13 tuuman kapasitiivinen kosketusnäyttö, jonka resoluutio on 1600x900 pikseliä. Konsepti ei tule varsinaisesti yllätyksenä, sillä puolijohdejätti on informoinut asiasta hyvissä ajoin (laite oli myös esillä CES-messuilla). Konseptin fokuksessa on myöhemmin tänä vuonna esiteltävä Windows 8 -käyttöjärjestelmä, jossa kosketusnäytöt on otettu huomioon erityisen hyvin. Kannettavan näytön kerrotaan tukevan 10 kosketuspistettä, eli käytännössä jokaista sormea.


Intel ei paljastanut referenssikoneen teknisiä tietoja erityisen tarkasti, mutta 1,5 gigahertsin taajuudella tikittävä Ivy Bridge -suoritin siitä joka tapauksessa löytyy. Pari USB 3.0 -porttia, SIM- ja SD-korttipaikat sekä HDMI-ulostulo löytyvät myös koneesta.

Tietokone tukee NFC-etälukuteknologiaa, jonka sisällyttämistä ultrabookeihin Intel on lupaillut jo aiemmin. Tietokoneesta otettuja kuvia ja sen esittelyvideo löytyy Engadgetista.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

Kommentoi uutista