Mitä voit odottaa tänään julkistettavalta iPadilta?

Kirjoittaja Matti Vähäkainu, | Kommentteja (3)

Mitä voit odottaa tänään julkistettavalta iPadilta?
Apple järjestää tänään illalla Suomen aikaa tilaisuuden, josta voi odottaa vain yhtä asiaa -- uutta iPad-tablettia. Uuden laitteen sisällöstä ja nimestä on huhuttu miltei edellisen laitteen julkistuksesta asti, ja nyt muutamia tunteja ennen julkistusta onkin aika kerätä tärkeimmät arvailut kokoon.

Uusimpien tietojen mukaan laitteen nimi olisi iPad HD, ei iPad 3 kuten aiemmin on arveltu. HD-nimen käyttö luonnollisesti viittaa teräväpiirtoon, jonka takia voidaankin pitää erittäin uskottavana, että laitteesta löytyy teräväpiirtonäyttö. Nimen perusteella resoluutio voi olla mitä tahansa 720p:stä ylöspäin, mutta suosituin arvio on huima 2048 x 1536. Onpa 3D-näytöstäkin huhuttu, mutta se on epätodennäköistä.


Teräväpiirtonäytön lisäksi huhutuin komponentti lienee laitteen sisuksista löytyvä suoritin. Kolmannen sukupolven iPadiin odotetaan joko A6- tai A5X-nimeä kantavaan suoritinta. Näistä ensimmäinen on huhujen mukaan neliytiminen ja jälkimmäinen kaksiytiminen. Onpa arveltu, että Apple voisi tuoda kaksi eri versiota, joissa käytetään eri suorittimia. Kenties laitteiden kokokin olisi tällöin eri -- huhuissa on ollut, että iPad kasvaisi tällä kertaa.

Yksi suosituimmista arvauksista on ehdottomasti LTE-verkkojen tuki, joka puoltaa kahden eri tabletin julkistamista. LTE-laitteen tuominen Yhdysvaltoihin ei olisi mikään yllätys, mutta muualla maailmassa LTE-verkkoja ei tueta yhtä hyvin, joten myös tavanomaisempi 3G-versio on tarpeen. Lähes varmana pidetään, että laite tukee Siri-ääniavustajaa.

Laitteen hinnan on arvioitu sekä nousevan että pysyvän samana. Hinnan kasvu on huhujen mukaan joka tapauksessa maltillista. Kaikki nämä ja paljon muuta selviää tänään illalla.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

3 kommenttia

eddison84
eddison84
Pieniä päivityksiä joka osa-alueella JÄRJETTÖMIEN CAPS LOCK-HEHKUTUSTEN KERA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

EVGA P55 FTW - i5 750 - 4GB - GTX 460 1GB - Benq 22"
Samsung NC10, Asus Eee PC 1215N
Samsung Galaxy Note

Ranvier
Ranvier
Originally posted by eddison84:
Pieniä päivityksiä joka osa-alueella JÄRJETTÖMIEN CAPS LOCK-HEHKUTUSTEN KERA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Itsehän en odota edes sitä. :)
PJL78
PJL78
Ihmettelen tuota järjetöntä resiluutiota, kun itse laitteella ei voi tehdä edes niin paljoa, kuin tavanomaisella PC:llä, jonka Apple haluaa korvata iPadillansa. Voiko iPadilla käyttää Photoshoppia, Dreamweaveria, Illustratoria tai mitään sellaista, mihin oikeasti tarvittaisiin isompaa resoluutiota?

Edellämainitut on itselleni tärkeitä, mutta myös Spotify, Voddler ja Dropbox on tärkeitä.

Eli, en todellakaan ymmärrä mikä siinä iPadissa korvaa tavallisen PC:n, ehkä tavallisen läppärin monessa asiassa, mutta ei sitäkään kaikilla kokonaan.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Hyvät tarjoukset-ketju 1150 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
HP:n kannettava, Windows hakukenttä ei toimi 2 Kannettavat tietokoneet
Biisiketju 5083 Vapaata keskustelua
Windows 11 - Keskustelu 144 Windows -ongelmat
Finelite.org trackeri 5 Yleistä keskustelua P2P-ohjelmista
Mitä pelejä pelaat? 9 PC:n pelit
HYVÄÄ UUTTA VUOTTA! 8 Vapaata keskustelua
C kasetilta musaa läppäriin 15 Mediasoittimet
Päivitystä vai uutta? 8 Uutta tietokonetta ostamassa
Teams sovellus 3 Vapaata keskustelua
Näytä lisää viestejä