Elpida konkurssiin, muistien hinnat nousuun?

Kirjoittaja Panu Roivas,

Elpida konkurssiin, muistien hinnat nousuun?
Uutisoimme viime kuussa DRAM-muistivalmistaja Elpidan varoittaneen olevansa konkurssin partaalla. Elpida ei ole pystynyt toistaiseksi selvittämään velkojaan, ja on sittemmin hakenut konkurssisuojaa. Analyytikot uskovat Elpidan konkurssin nostavan muistien hintoja jatkossa.

Elpida haki konkurssisuojaa kun se ei kyennyt maksamaan noin 5,6 miljardin dollarin velkojaan. On toistaiseksi epäselvää, aikooko Japanin hallitus puuttua asiaan ja pelastaa yrityksen vararikon partaalta kuten se on tehnyt aiemmin ongelmissa olleiden yritysten kohdalla. Tällä hetkellä usko Elpidan tulevaisuuteen vaikuttaa kuitenkin heikolta, DRAM-markkinoilla on ylitarjontaa muistipiireistä ja hinnat ovat tällä hetkellä hyvin alhaiset, ja yrityksillä on vaikeuksia tehdä voittoa.


Analyytikot uskovat Elpidan tuotannon loputtua nykyisen muistipiirien ylitarjonnan loppuvan, mikä johtaa suoraan hintojen nousuun vallassa olevien korealaisten muistiyritysten toimesta. Markkinatutkimusta tekevä IHS uskoo muistien hintojen nousevan 15,5% jos yli 25% Elpidan tuotannosta loppuu. Vuoden 2012 loppuun mennessä muistipiirin hinta nousisi 1,21 dollariin nykyisestä 1,05 dollarista. Kannattanee siis harkita muistien ostamista ajoissa koneeseen, sillä muistien hinnat ovat tuskin halpenemassa nykyisestä lähiaikoina.


2x4 Gt 1600 MHz DDR3-muistien hinnat kuluneen vuoden ajalta. Kuva: hintaseuranta

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Miksi x2.fi eli kysy ja vastaa ei toimi?. 5 Palautetta ylläpidolle
Miksi selain yrittää kameraa käyttää? 9 Ajuri- ja softaongelmat
Biisiketju 4707 Vapaata keskustelua
Windows 10 - Keskustelu 1215 Windows -ongelmat
Windows 11 - Keskustelu 5 Windows -ongelmat
Hyvät tarjoukset-ketju 1103 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Pelejä ilmaiseksi 52 PC:n pelit
Kovalevy koneeseen 2 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Latausjohto irti vai ei? 10 Kannettavat tietokoneet
Audacity, äänen parantaminen. 2 Ajuri- ja softaongelmat
Näytä lisää viestejä