AMD irrottautui Globalfoundriesista

Kirjoittaja Manu Pitkänen,

AMD irrottautui Globalfoundriesista
AMD on myynyt osuutensa Globalfoundries-puolijohdevalmistajasta.

Globalfoundries syntyi vuonna 2009, mutta sen juuret ovat oikeastaan vuodessa 2008, jolloin AMD päätti pyrkiä eroon foundry-toiminnasta. AMD perusti ATICin (Advanced Technology Investment Company) kanssa tehtaidensa ympärille Foundry Company -yrityksen, jonka vähemmistöosakkaaksi AMD jäi. Yhtiö nimettiin uudelleen vuonna 2009, mistä lähtien sitä on kutsuttu Globalfoundriesiksi.

Yhtiöstä on muodostunut kolmen vuoden aikana yksi maailman johtavista puolijohdevalmistajista. AMD on pyrkinyt eroon Globalfoundriesista hiljalleen. Alkuaikoina AMD:n osuus yhtiöstä oli noin 44 prosenttia ja nyt ennen myyntiä sen osuus oli enää 14 prosenttia. AMD:n myyntipäätöksen seurauksena Globalfoundriesin omistaa kokonaan ATIC.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille