AMD ostaa mikropalvelimia myyvän SeaMicron

Kirjoittaja Panu Roivas,

AMD ostaa mikropalvelimia myyvän SeaMicron
AMD ilmoitti viime keskiviikkona ostavansa mikropalvelimia ja datakeskusteknologiaa kehittävän startup-yrityksen, SeaMicron, 334 miljoonalla dollarilla.

AMD:n ostos on osa sen strategiaa suuntautua palvelinpuolella jatkossa pilvipalveluja tarjoaviin datakeskuksiin, joista löytyy käyttöä SeaMicron tarjoamille mikropalvelimille. Tällä hetkellä SeaMicron tuotteet perustuvat Intelin suorittimiin, mutta jatkossa tilalle vaihtuu AMD:n Opteron-palvelinsuorittimet. AMD aikoo kuitenkin kunnioittaa SeaMicron nykyisiä sopimuksia joissa se valmistaa Intelin ratkaisuun pohjautuvia tuotteita.

AMD uskoo SeaMicron teknologian olevan "uusin palvelinten rakennuspalikka", joka tulee valtaamaan pilvipalvelujen palvelininfrastruktuurin. "Kun puhutaan kyvystä sitoa suuria määriä prosessoriytimiä, satoja tai jopa tuhansia, palvelinjärjestelmään, vaihtoehtoja ei ole kovin montaa, ja varsinkin jos tähän lisätään Ethernet ja sen yli kulkeva dataliikenne, ei jäljellä ole muita kuin me", kertoo SeaMicron pääjohtaja Andrew Feldman. AMD:n CEO Rory Readin mukaan SeaMicron hankinta tulee kiihdyttämään "AMD:n muutosta ketteräksi innovoijaksi, jonka on mahdollista vallata datakeskusten markkinat itselleen".

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

Kommentoi uutista