Windows 8:n Consumer Preview tuo mukanaan 100.000 muutosta

Kirjoittaja Manu Pitkänen,

Windows 8:n Consumer Preview tuo mukanaan 100.000 muutosta
Microsoft on julkistanut tänään Windows 8:n Consumer Preview -version, jonka ominaisuuksista Windows-pomo Steven Sinofsky kertoo lyhyesti uudessa blogiviestissä.

Viime syksynä esitelty Developer Preview samasta käyttöjärjestelmä oli suunnattu nimensä mukaisesti kehittäjille, joten siinä keskityttiin kehittäjille tärkeisiin ominaisuuksiin, eikä kaikkia lopullisessa versiossa ilmeneviä uudistuksia oltu vielä laitettu siihen. Sinofskyn mukaan Windows 8 Consumer Preview sisältää yhteensä 100.000 koodimuutosta, jotka on tehty laajan käyttäjäpalautteen perusteella.

Laitteistovaatimukset


Consumer Preview vaatii koneesta vähintään gigahertsin taajuudella toimivan prosessorin, yksi (32-bit) tai kaksi (64-bit) gigatavua keskusmuistia, 16 (32-bit) tai 20 (64-bit) gigatavua tallennustilaa ja DirectX 9 -tasoisen näytönohjaimen. Metro-sovellusten käyttöön vaaditaan näytöltä vähintään 1024 x 768 pikselin tarkkuutta.


Uudistukset


Sinofskyn mukaan CP:ssä on edetty kaikilla rintamilla Developer Preview -versioon nähden. Käyttökokemusta kosketusnäytöllä ja hiiri-näppäimistöyhdistelmällä on hiottu paremmaksi. Käyttöjärjestelmän suorituskykyä ja luotettavuutta on niin ikään parannettu.

Yleisten uudistusten lisäksi käyttöjärjestelmä on saanut Windows Store -sovelluskaupan, josta voi hankkia itselleen Metro-käyttöliittymälle suunniteltuja sovelluksia. Kauppapaikka osaa tarjota personoituja ohjelmaehdotuksia käyttäjälleen. Käyttöjärjestelmä pystyy myös siirtämään asennettujen Metro-sovellusten tiedot toiseen kokoonpanoon, jolloin ohjelmien asetuksia ei tarvitse säätää uudelleen. Käyttöjärjestelmä on myös mahdollista integroida pilveen, jolloin tarvittaviin tietoihin on mahdollista päästä käsiksi milloin ja missä tahansa.

Työpöydällä näkyvin uudistus Developer Preview -versioon nähden on Käynnistä-näppäimen uupuminen. Se on poistettu kokonaan ja tilalle on tullut näkymätön hot spot -alue. Oikeasta reunasta löytyvän Charmbar-palkin kuvakkeita on myös uudistettu. Käyttöjärjestelmästä löytyy Xbox Live -integraatio ja sen mukana toimitetaan myös IE10-verkkoselain.

Windows 8:n tärkeimmät uudistukset on käsitelty videoiden kera Engadgetin artikkelissa, joten se kannattaa tarkistaa.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

Kommentoi uutista