FXI julkaisi 21 grammaa painavan tietokoneen

Kirjoittaja Manu Pitkänen,

FXI julkaisi 21 grammaa painavan tietokoneen
Tänään myyntiin tullut 35 dollaria maksava Raspberry Pi -tietokone on saanut kilpailijan FXI:n Cotton Candystä, jonka ennakkomyynti alkoi myös tänään (199 dollaria).

Cotton Candy on vain noin kahdeksan senttimetriä pitkä ja painaa 21 grammaa. Ulkoisen olemuksensa puolesta se muistuttaa erittäin paljon USB-muistitikkua. Suorituskykyä löytyy pienuudesta huolimatta, sillä kuorien alla on Cortex-A9-suoritin ja Mali-400MP-grafiikkaprosessori, joiden ansiosta se pystyy toistamaan 1080p-tasoista videota.

HDMI-ulostulon, USB- ja micro-USB-porttien sekä microSD-korttipaikan lisäksi tikkutietokone tukee langatonta lähiverkkoa (WLAN) ja Bluetoothia. Tuetut käyttöjärjestelmät ovat Android (Ice Cream Sandwich ja Gingerbread) ja Ubuntu. Tietokonetta voi hallita omalla älypuhelimella tai hiiri-näppäimistö-yhdistelmällä (Bluetooth tai kannettava tietokone).


Cotton Candy -tietokonetta esitellään videolla esimerkiksi Engadgetissa.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

Kommentoi uutista