35 dollaria maksava tietokone tuli myyntiin huiman suosion saattelemana

Kirjoittaja Manu Pitkänen, | Kommentteja (2)

35 dollaria maksava tietokone tuli myyntiin huiman suosion saattelemana
Raspberry Pi -tietokoneen taustalla oleva projektiryhmä on saavuttanut merkkipaalun, joka on ollut sen tavoitteena jo kuuden vuoden ajan -- tietokone on tullut myyntiin.

Alkua voidaan sanoa erittäin lupaavaksi, sillä tietokonetta myyvien kauppojen verkkosivut menivät nopeasti tukkoon. Houkuttelevaksi Raspberry Pin Model B -variantin tekee sen hinta, joka on ainoastaan 35 dollaria. Pakkauksesta löytyy 700 megahertsin kellotaajuudella tikittävä ARM11-suoritin, 256 megatavua keskusmuistia, kaksi USB-porttia, verkkoliitäntä, HDMI-ulostulo, RCA video -liitäntä, SD-korttipaikka sekä audioulostulo.

Myyntiin on tulossa myös Model A -versio, joka on periaatteessa sama kuin edellinen, mutta ilman verkkosovitinta ja USB-portteja. Sen hinta on vieläkin alhaisempi, 25 dollaria.

Raspberry Pi -projektin tavoitteena on innostaa ja tukea nuoria opiskelemaan ohjelmointia Britanniassa. Tietokoneista saadut voitot laitetaan hyväntekeväisyyteen.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

2 kommenttia

_kooma_
Tuollanen menee varmaankin hankintaan. Ja sitten sille jokin pieni paketointi ymprärille, ja taulutelkkarin taakse VESA kiinnikkeillä :) Vaikka tossa nyt sanotaakin että menee Britteihin/Briteille niin eiköhän sieltä jostakin moisen saa hankittua...

Fractal Design Arc Midi + 4x140mm + 1x120mm Arctic Cooling, ASRock Extreme4 970, Phenom II X6 1090T @ 3.8GHz + Phanteks PH-TC14PE, 8GB DDR III @ 1600MHz, Palit GTX 570, Seagate 500GB + 1TB HDD, Samsung DVD-RW, Corsair HX620W.
Netti: DNA 4G @ Sierra Wireless

ArttuH5N1
On kyllä erittäin mielenkiintoinen kapistus, kuten olen aikaisemminkin tänne kommentoinut. Älyominaisuudet (ja niin, niin paljon enemmän) taulutelkkariin vaivaisella 35 eurolla. Erinomaista. Jos en jo kahta (näytöstä rikkinäistä) miniläppäriä omistaisi, olisi tämä Rasberry Pi (B) pakollinen hankinta.

Kommentoi uutista