Intel lykkää Ivy Bridgen julkaisua kesälle

Kirjoittaja Panu Roivas, | Kommentteja (3)

Intel lykkää Ivy Bridgen julkaisua kesälle
Intelin 22 nm prosessilla valmistettavat Ivy Bridge -suorittimet pitivät tulla markkinoille alunperin vuoden 2011 lopulla, kunnes julkaisua siirrettiin tämän vuoden keväälle. Nyt Intel on päättänyt viivästyttää Sandy Bridgen seuraajaa aina kesään asti.

Intelin Kiinan yksikön johtaja Sean Maloney kertoo Ivy Bridgen myöhästyvän 10 viikkoa odotetusta aikataulusta. Alunperin huhtikuulle suunniteltu julkaisu tapahtuu Maloneyn mukaan "ehkä kesäkuussa". Syyksi myöhästymiselle annetaan 22 nm tuotannon hankaluudet. VR-zonen mukaan vain mobiilimallit olisivat myöhästyneet, ja työpöytäsuorittimet julkaistaisiin yhä aikataulun mukaisesti huhtikuussa, mutta Intel ei ole kuitenkaan virallisesti antanut tarkempia tietoja milloin ja mitkä Ivy Bridge -suorittimet julkaistaan ensimmäisenä.

Vaikka Intel kertoo myöhästymisen syyksi tuotanto-ongelmat, ei sillä todennäköisesti ole kiirettä julkaista uusia suorittimiaan ennen kuin sen partnerit ovat saaneet tyhjennettyä omia Sandy Bridge -varastojaan. Myöskään AMD:n suunnalta ei juuri kohdistu painetta Bulldozer-arkkitehtuurin heikon menestyksen takia, vaan nykyisten Sandy Bridge -mallien hinnat ovat lähteneet lähinnä nousuun AMD:n keskittyessä jatkossa vähävirtaisempiin APU-suorittimiin.

3 kommenttia

johtaja59
Applella menee huhujen mukaan niin huonosti, että sinne voisi antaa IB prossuja jo alkuperäisen aikataulun mukaan, ettei yrityksen köyhä käteisrahasto hupene.
xxwavx112
Syy hankkia kesätöitä.
hannibal_pjv
Tjoo... Eikös ne Aplella valitellu rahahuolia, kun eivät tiedä mitä tekisivät sillä turhalla 97 miljardilla, vai mitä se nyt oli, joka jäi säästöön patjan alle...
No Ivy tulee kun tulee... Ehkä ne odottaa, että Nvidia saa korttinsa valmiiksi ;-) Eikös Nvidia odottele Ivyä ennenkuin julkaisevat uudet korttinsa, niin ainakin joissain "tiedotteissa" lupaillaan.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille