AfterDawn logo

Asus vihjailee "kaksinkertaisesta tarkkuudesta"

Teemu Laitila Teemu Laitila

Ensi viikon MWC-messujen lähestyessä valmistajat pyrkivät kiihtyvällä tahdilla luomaan hypeä tulevien julkaisujensa kohdalla. Nyt vuorossa on Asus, joka vihjailee tulevasta tablet-julkistuksesta otsikolla "tuplasti tarkkuutta, tuplasti hauskaa".

Vain 17 sekunnin mittainen video ei juuri anna konkreettisia vihjeitä. Stop motion -henkisessä videossa laatikon pohjalla olevien pallojen lukumäärä kasvaa paljastaen yksityiskohtaisemman kuvan, johon vielä lisätään Android-tabletin kotiruudun elementtejä.

Videon perusteella on helppo päätellä, että tulossa on tablet-malli, jossa näytön tarkkuus on aiempaa suurempi. Video ei kuitenkaan anna vihjeitä onko kyseessä täysin tuntematon julkistus vai jotain tuttua. Asus on jo aiemmin esitellyt uutta TF700-nimellä tunnettua Transformer-tablettia, jonka 10 tuuman näyttössä käytetään 1920x1200 pisteen resoluutiota.

Toinen huhuttu Asus-julkaisu on TF300T, joka nykyisten tietojen mukaan olisi jatkoa alkuperäiselle Transformer-tabletille ja varustettu vaatimattomammilla ominaisuuksilla kuin huipputehokas Transformer Prime.


Joka tapauksessa tablettien näyttöjen resoluutio vaikuttaisi olevan kasvusuuntainen, kun otetaan huomioon maaliskuun alkuun povattu iPad 3 kaksinkertaistuneilla vaaka- ja pystyresoluutioillaan. Ensi viikolla kuitenkin nähdään onnistuuko Asus varastamaan osan Applen huomiosta, jos yhtiö julkaisee huipputarkalla näytöllä varustetun tabletin.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT