Alan Waken PC-versio voitolliseksi kahdessa päivässä

Kirjoittaja Panu Roivas, | Kommentteja (4)

Alan Waken PC-versio voitolliseksi kahdessa päivässä
Suomalaisen Remedy Entertainmentin kehittämän Alan Wake -pelin vastikään julkaistu PC-versio on kehittäjien mukaan saanut todella positiivisen vastaanoton, ja sen kehityskustannukset katettiin kahden päivän sisään pelin julkaisusta.

Remedy kommentoi foorumeillaan PC-version olleen jättimenestys, joka maksoi kehityskulunsa takaisin 48 tunnissa. Alan Wake on tällä hetkellä Steamin myydyin peli, ja sitä myydään AAA-peliksi kohtuulliseen 27,99 euron hintaan.

Alan Wake julkaistiin Xbox 360:lle vuonna 2010, ja sitä ennen se oli kehityksen alla 6 vuoden ajan. Alun perin peliä demottiin muun muassa Intelin neliydinprosessoreille ja Microsoftin Windows Vistalle, mutta pelin kehitys siirrettiin sittemmin ainoastaan Xboxille, jättäen PC-pelaajat nuolemaan näppejään.

Remedy päätti kuitenkin lopulta julkaista PC-version itse Nitro Gamesin avustuksella. Alan Waken PC-versio ei ole myöskään Remedyn mukaan pelkkä nopea porttaus, vaan PC-versioon on panostettu kunnolla, ja siitä löytyy muun muassa kattavat grafiikka-asetukset ja field of view -säätö, sekä kolmen näytön tuki.


"Meille oli tärkeää tehdä pelin PC-versiosta paras mahdollinen sen sijaan, että tekisimme heikon porttauksen jota emme itsekään haluaisi pelata, ja positiivisen palautteen määrästä päätellen se on todella kannattanut!"

Matias Myllyrinne, Remedyn toimitusjohtaja

4 kommenttia

Anonymous User
Mutta Remedy ei päättänyt alun perinkään mille alustalle peli julkaistaan, vaan Microsoft. Näin he ovat aina vastanneet haastatteluissa, kun PC-versiosta on kysytty.
Ranvier
Originally posted by ville2:
Mutta Remedy ei päättänyt alun perinkään mille alustalle peli julkaistaan, vaan Microsoft. Näin he ovat aina vastanneet haastatteluissa, kun PC-versiosta on kysytty.
Remedy on kuitenkin aina halunnut julkaista Alan Waken myös PC:lle. Meillä PC-pelaajilla ei olisi nyt Alan Wakea, jos Remedy ei olisi alkanut itse tekemään työtä sen eteen. Microsoftihan antoi vaan Remedylle luvan julkaista Alan Wake myös PC:lle. Eli Microsoft ei käskenyt Remedyä tekemään Alan Wakea myös PC:lle. Jos tämä asia olisi ollut täysin Microsoftin käsissä, eikä Remedyllä olisi ollut kiinnostusta Alan Waken PC-versiota kohtaan, niin monet PC-pelaajat eivät nyt voisi nauttia kyseisestä pelistä.
Mynthon
http://www.youtube.com/watch?v=8gnWEYxks-Q

Siitä vähän muisteloa mitä aikoinaan esiteltiin ja luvattiin ennen kuin M$ ja xbox tulivat kuvioihin.
xxwavx112
Voisi Ubisoft & Kumppanit ottaa mallia.

2500K / Asus P8Z68-V / MSI TwinFrozr GTX 580 / G.Skill RipJaws 1600 2x4GB / Samsung Spinpoint F3 1Tb / Windows 8 64 bit

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille