Nvidialla ongelmia Keplerin tuotannossa

Kirjoittaja Panu Roivas, | Kommentteja (1)

Nvidialla ongelmia Keplerin tuotannossa
Nvidia julkisti vastikään vuoden 2011 tuloksensa, jonka mukaan liikevaihto oli noin 4 miljardia dollaria, ja nettotulos noin 580 miljoonaa dollaria. Hyvästä tuloksesta huolimatta Nvidia varoitti tuloksen olevan heikompi alkuvuodesta, kiitos kiintolevyteollisuuden ongelmien ja TSMC:n 28 nm tuotannon hitauden.

Nvidia kertoo pyrkivänsä saamaan Keplerin tuotannon kuntoon mahdollisimman nopeasti, mutta tällä hetkellä sitä vaivaa 28 nm piikiekkojen puute ja piirien heikko saanto. Nvidian toimitusjohtaja Jen-Hsung Huang toteaakin, ettei asia tulene yllätyksenä kenellekään tässä vaiheessa. AMD on jo hyvää vauhtia tuomassa toista 28 nm piiriä markkinoille, ja kolmas on tulossa yrityksen mukaan ensi kuun aikana. Lisäksi AMD on kertonut omien piirisaantojensa olevan odotettua paremmat.

"Käytämme tällä hetkellä kiekkopohjaista hinnoittelua, ja kun saanto on heikko, kustannuksemme nousevat. Olemme siirtyneet kiekkopohjaiseen hinnoitteluun pikku hiljaa, ja odotamme toki saantojen nousevan edellisten sukupolvien tapaan, minkä myötä tuotanto kasvaa ja kustannuksemme pienenevät."

Kepleristä odotetaan kuitenkin hyvin paljon. Nvidia kertoo saaneensa ennätysmäärän tilauksia Kepler-piireistä käytännössä kaikilta kannettavien tietokoneiden valmistajilta. Huang väittääkin Keplerin olevan Nvidian tähän asti paras GPU suorituskyvyn ja tehonkulutuksen osalta. Epäilemättä Kepler tulee olemaan nopeampi kuin edellinen sukupolvi, mutta nähtäväksi jää kuinka se vertautuu AMD:n GCN-piireihin. Varmaa on kuitenkin se, ettei Nvidia todennäköisesti ole halukas tiputtamaan AMD:n korkealle nostamia hintoja ainakaan ennen kuin se on saanut omat tuotanto-ongelmansa kuntoon.

1 kommentti

hannibal_pjv
No se on hyvä uutinen, että virran kulutus saatua tehoa kohden on laskenut! Tämä ei vain lupaa tässä vaiheessa hyvää 28nm piireihin perustuvien graffakorttien hintoihin... Halvemmalla saa luultavasti parempaa sekä Nvidian että AMD:n vanhemmista graffaprossista. Ainakin vielä kotvan aikaa.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille