Googlen kuskiton auto pääsee Nevadan teille

Kirjoittaja Manu Pitkänen, | Kommentteja (5)

Googlen kuskiton auto pääsee Nevadan teille
Suomessa puhutaan autoihin asennettavista alkolukoista, mutta Nevadassa visiot ovat paljon pidemmällä. Osavaltio on nimittäin määritellyt liikenteeseen hyväksyttävien kuskittomien autojen ehdot. Google on lobannut voimakkaasti itsenäisesti ajavien autojen hyväksymisen puolesta.

Google paljasti kuskittoman auton jo vuonna 2010. Siitä lähtien yhtiö on testannut järjestelmiään kalifornialaisilla kaduilla. Testikilometrejä Googlella on takana ainakin 220.000, joista 1600 täysin ilman kuskia. Nevadan antamien määritysten ansiosta Google pääsee testaamaan järjestelmää myös Nevadassa. Testiautot erottaa punaisesta rekisterikilvestä, mutta myyntiin tulevassa autossa rekisterikilven on oltava vihreä.

Google käyttää autossaan tutkaa, videokameraa ja lasermittareita ympärillä olevan liikenteen tarkkailuun.

Googlen lisäksi yhdysvaltalainen autoteollisuus uskoo kuskittomat autot mahdollistavaan teknologiaan. General Motorsin varapuheenjohtaja Alan Taub arvelee ominaisuuden olevan vakiovaruste jo 2020-luvulla. Japanissa ja Euroopassakin ollaan hereillä, sillä ainakin Toyota, Audi ja BMW kehittävät omia järjestelmiään.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

5 kommenttia

G0lden_Kebab
Oli sitten kuin kehittynyt systeemi hyvänsä niin en uskaltais painaa 120kmh kuskittomas autossa =P
teppoI
Originally posted by G0lden_Kebab:
Oli sitten kuin kehittynyt systeemi hyvänsä niin en uskaltais painaa 120kmh kuskittomas autossa =P
Veikkaanpa että tuossa autossa ympäristöä tarkkaillaan paljon tehokkaammin kuin yksikään ihminen pystyy :)
mcmopo
Originally posted by teppoI:
Originally posted by G0lden_Kebab:
Oli sitten kuin kehittynyt systeemi hyvänsä niin en uskaltais painaa 120kmh kuskittomas autossa =P
Veikkaanpa että tuossa autossa ympäristöä tarkkaillaan paljon tehokkaammin kuin yksikään ihminen pystyy :)
Joo mutta mitä tapahtuu kun motarilla tulee jokin vika? Jos anturit antaa väärää tietoa niin ollaan äkkiä ojassa. Lisäksi ei nuo autot varmaan muutenkaan sovi lumisille keleille. Jos autosta jää jokin kohta putsaamatta niin jää äkkiä muutama anturi pimeäksi.

Tietokone; Emo=Asus PRIME B450-PLUS, Prosessori=AMD Ryzen 7 2700X, Nayttis=Asus GTX 970 turbo, Muisti=16gb 3200Mhz DDR4, Kovalevytila=250gb SSD/15TB normaali.

olliboi
mietin kanssa miten tuo pärjää kunnon lumipyryssä ja 30asteen pakkasessa, pitää varmaan olla aikamoiset laakeroinnit kamerassa että pyörii semmosissa keleissä :D saati sitte ku pitää startata parkkipaikalta :D.. joo oha se selvää että tuo ei ole suomen talveen suunniteltu vehje. mut sinne minne tuo on suunniteltu, eli lämpimiin maihin niin uskoisin että toimii kyllä hyvin, google ny ei ennenkään ole mitään huonoa vielä tehnyt.

NZXT Lexa s, Nexus RX-8500 850W, 1000gb,xfx HD7950 3GB amd Phenom II 690T -> 1600T 3,8GHZ, Zalman CNPS-9900NT, Asrock 990fx Extreme3, Kingston HyperX blu 1600mhz 16gb, Nuforce icon udac2.

Meizuman
Oishan se mukava lähtä autolla baariin vänkärin penkillä istuskellen...

Kommentoi uutista