Amazon nousi hetkessä kakkoseksi --- Applella ei vieläkään huolta

Kirjoittaja Teemu Laitila,

Amazon nousi hetkessä kakkoseksi --- Applella ei vieläkään huolta
Verkkokauppajätti Amazonin viime vuoden lopulla julkaisema Kindle Fire -tabletti on noussut lyhyessä ajassa markkinoiden toisiksi suosituimmaksi tabletiksi. Ykkössijaa pitää edelleen Apple hallitsemalla yli puolta koko markkinoista.

Tutkimusyhtiö iHS iSupplin mukaan Amazonin tulo markkinoille kuitenkin tiputti Applen markkinaosuuden vuoden kolmannen neljänneksen 64 prosentista 57 prosenttiin viimeisen neljänneksen lopulla. Amazonin markkinaosuus kipusi samassa ajassa jopa 14 prosenttiin kaikista myydyistä tableteista.

iSupplin numeroiden mukaan tilanne ei kuitenkaan Applen kannalta ole edelleenkään erityisen huolestuttava. Suurin osa iPadin ostamatta jättäneistä ei nimittäin valinnut kilpailijan tablettia edes Amzonin Kinde Firen houkuttelevasta 200 dollarin hinnasta huolimatta, vaan käytettävissä olevat rahat sijoitettiin Applen uusimpaan iPhone 4S -puhelimeen.


Samsung, joka menetti kakkospaikkansa Amazonille neljännellä neljänneksellä, oli koko vuoden mittakaavassa tarkasteltuna edelleen toisiksi suurin tablet-valmistaja. Neljännen neljänneksen osalta Galaxy Tabien osuus jäi kuitenkin vain kahdeksaan prosenttiin kaikista myydyistä tableteista.

iHS ennustaa Applen pian ilmestyvän iPad 3:n nostavan Applen väliaikaisesta pudotuksesta huolimatta takaisin nykyistä entisiin lukemiinsa.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Miten reitittimen nopeudet menikään? 31 Laajakaistaliittymät
Mystinen akkuongelma 21 Kannettavat tietokoneet
Päivitystä 2 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Miksi jossain autossa ei ole kierroslukumittaria? 1 Vapaata keskustelua
Emolevyn ja prossun vaihto 2 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Videoketju 365 Vapaata keskustelua
Ram lisäys 4 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Hyvät tarjoukset-ketju 1092 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Konepakettikysely 17 Uutta tietokonetta ostamassa
Epävakaata touhua 2 Windows -ongelmat
Näytä lisää viestejä