Apple julkisti OS X 10.8:n

Kirjoittaja Manu Pitkänen,

Apple julkisti OS X 10.8:n
Apple on julkistanut yhtiön seuraavan tietokonekäyttöjärjestelmän eli OS X:n ominaisuudet. Mountain Lioniksi nimetty käyttöjärjestelmä muistuttaa entistä enemmän yhtiön mobiililaitteista tuttua iOS:ää. Kehittäjät voivat ladata kesällä ilmestyvän käyttöjärjestelmän esiversion jo nyt.

Yhtiön mukaan OS X on "iPadin inspiroima, mutta Macille luotu". Käytännössä tämä näkyy siinä, että Mountain Lionin mukana tuodaan OS X -versiot Messages-, Notes-, Reminders- ja Game Center -sovelluksista. Syvemmän iCloud-integraation ansiosta tietokoneella tehdyt muistutukset tai muistiinpanot synkronoituvat heti omaan iPhoneen tai iPadiin. Game Centerin avulla Macin käyttäjä voi pelata iPhonea tai iPadia käyttäviä kavereita vastaan reaaliaikaisesti.

Messages-sovellus korvaa iChatin, jonka kaikki ominaisuudet kuitenkin säilyvät Mountain Lionissa. Uutta on yhteensopivuus iMessage-viestien kanssa.


Edellisten uudistusten lisäksi Apple on lisännyt ilmoituskeskuksen Mountain Lioniin. Ilmoituskeskus kertoo käyttäjälle mikäli joku sovellus tarvitsee käyttäjänsä huomiota. Uutena ominaisuutena on myös Twitter-integraatio. Uutta on myös Share Sheets, jonka avulla verkosta löytyvää sisältöä voi jakaa ystävien kanssa näppärästi esimerkiksi sähköpostin tai Twitterin kautta. Uuden Gatekeeperin ansiosta käyttäjä voi määritellä millaisia sovelluksia koneelle voidaan asentaa.

Lisää tietoa OS X 10.8:sta löytyy Applen ja MacWorldin sivuilta.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Audacity, äänen parantaminen. 2 Ajuri- ja softaongelmat
Saako n. 700 eurolla kevyeen pelaamiseen soveltuvaa läppäriä? 7 Uutta kannettavaa ostamassa
Biisiketju 4698 Vapaata keskustelua
Perseilyketju. 2169 Vapaata keskustelua
Pelejä ilmaiseksi 51 PC:n pelit
Windows ohjelmat käy hitaalla/ ei toimi 18 Windows -ongelmat
Television ja läppärin yhdistäminen 8 Televisiot
Latausjohto irti vai ei? 3 Kannettavat tietokoneet
Bitlocker-salaamisen nopeus täyteen kovalevyyn 6 Windows -ongelmat
Topfield-2400 lukituksen poisto 6 Keskustelua kaapeliverkon digibokseista
Näytä lisää viestejä