Ultrabookit eivät kiinnosta eurooppalaisia

Kirjoittaja Manu Pitkänen, | Kommentteja (10)

Ultrabookit eivät kiinnosta eurooppalaisia
Uusien arvioiden mukaan Ultrabook-kannettavien suosio jää Intelin asettamista tavoitteista tänä vuonna. Puolijohdejätti toivoi Ultrabookien saavuttavan tänä vuonna 30-40 prosentin osuuden koko tämän vuoden kannettavien tietokoneiden myynnistä.

Taiwanilaisvalmistajien mukaan osuus jäänee kuitenkin 20 prosentin tietämille. Suurin syy heikolle kysynnälle on niiden mukaan eurooppalaisten nihkeä suhtautuminen uusiin laitteisiin. Konseptissa ei ole niinkään ongelmaa, vaan kiinnostusta rajoittaa kokoskaalan kapeus.

Eurooppalaiset suosivat taiwanilaisvalmistajien mukaan 15 tuuman tai sitä suurempia kannettavia tietokoneita. Markkinoilla ei ole kuitenkaan saatavilla tällaisia Ultrabookeja, joten kuluttajien on valittava tavallinen läppäri. Maailmanlaajuisesta myynnistä 40-45 prosenttia on 15-tuumaisia kannettavia. Tuumaa pienemmät koneet muodostavat 35-40 prosentin osuuden. DigiTimesin mukaan Ultrabookeista vain 14-tuumainen Envy 14 Spectre yltää näihin suosituimpiin kokoluokkiin.

Acer on kuitenkin tuomassa etenkin Pohjois-Amerikan ja Euroopan markkinoille tarkoitetun ohuen Timeline Ultra -malliston. Vaihtoehtoina ovat 14- ja 15-tuuman mallit.

10 kommenttia

teme565
Quote:
Konseptissa ei ole niinkään ongelmaa, vaan kiinnostusta rajoittaa kokoskaalan kapeus.

Tuskin. Kyllä väittäisin että se on hinta, mikä ratkaisee.

Quote:
Maailmanlaajuisesta myynnistä 40-45 prosenttia on 15-tuumaisia kannettavia.

No kaipa kun nämä ovat niitä kaikista halvimpia. Tosin viime aikoina myös noita 17-tuumaisia on alkanut saada myös edullisesti. Harmillisesti toiseen suuntaan mennessä hinta pompsahtaa yleensä aivan törkeäksi. Kun 13.3" "normaali" läppäri maksaa helposti sen 700-800EUR, niin mitä mahtaa maksaa samankokoinen ultrabook?
squi
Omasta mielestäkin tuo 13,3 on ehkä kaikkein optimaalisin koko kannettavalle, mutta harmillisesti niiden hinta on kohtuuton verrattuna 15 tuuman malleihin.
Eriol
Ultrabookien niche ei vaan ole niin suuri kuin valmistajat toivoisivat. Ei ultrakevyttä kannettavaa tarvitse kuin ne joiden on sitä raahattava jatkuvasti mukana, ja loput eivät ole valmiita maksamaan keveydestä puolta kiloeuroa lisää.
mikis1
itseäni kyllä harmittaa se että nuo ultrabookit ovat niin pieniä, omaan käyttöön se 15" olisi juuri passeli. Ultrabookki tekisi mieli hankkia mutta ei tosiaan tuo 13" ole oikein puhutteleva koko. Mutta odotellaampa että tuo acer sais nuo isommat ultrabookit eurooppaan myyntiin :)
ShatBriks
Ettei vaan kuitenkin olisi se tonnin hintalappu isoin ongelma... Itsekin olen tuota Asuksen vehjettä tiiraillut mutta se vaan on ihan liian kallis.
ArttuH5N1
Originally posted by Uutinen:
Taiwanilaisvalmistajien mukaan osuus jäänee kuitenkin 20 prosentin tietämille.

No ei tuon voi sanoa olevan huono tulos.
ep_
Joo yhdyn muiden kommentteihin. Se on se hinta joka mättää. Kovasti kiinnostaisi Ultrabookit, mutta se hinta on syy miksi en sellaista vielä omista (Ja jos hinta pysyy samana, niin en lähivuosina tule omistamaankaan).

BSOD is a registered trademark of Microsoft Corporation | Windowsin lähdekoodi

Tomppa12
Originally posted by ShatBriks:
Ettei vaan kuitenkin olisi se tonnin hintalappu isoin ongelma... Itsekin olen tuota Asuksen vehjettä tiiraillut mutta se vaan on ihan liian kallis.
Sama täällä. Tosin myös 14-tuumainen mielummin kuitenkin ohutreunaisella näytöllä varustettu mallikin voisi mennä, kunhan olisi rahaa ostaa. Lisäksi Intelin konseptissa on turhan vaatimaton näytönohjain. Linux-käyttäjän kannalta ainakin, kun Intelin ajurit eivät (vielä) saa kaikkea puhtia irti. Myös AMD:n Trinityä odotan mielenkiinnolla, mutta tosiaan se ei kiinnosta, jos se ei ole kilpailukykyinen (jää nähtäväksi). ARM:kin voisi olla, jos esimerkiksi Tegra (3) läppäreitä saisi sopivassa koossa (13,3-14 tuumaa) ja hintaluokassa (riittävästi alle 1000€).

Toinen juttu, mitä muutkin kuin Asus saisi huomioida, on näytön resoluutio. Nyt kun näytöt ovat madaltuneet, on pystyresokin laskenut eli sitä pitäisi lisätä. 1600x900 kuulostaa ihan hyvältä, kun entinen kone oli 1440x900 resolla ja siksi 1366x768 ei oikein iske.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 15. helmikuu, 2012 @ 16:31
Lumikki
Miksi ostaisin kallista kannettavaa, kun ihan yhtähyvin voin käyttää vaikka halpaa tablettia. Tarvitaan kevyt, helposti mukana kuljettava "tietokone" jonka akku kestää kauan. Aivan liian paljon kannettavissa kiinnitetään huomiota suorituskykyyn, vaikka paljon tärkeämpää on kuljetettavuus ja akkujen kesto.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 16. helmikuu, 2012 @ 4:40
Labratoria
Kyllä kiinnostaa kannettavista tietokoneista nämä ohuet, mutta se hinta pilaa kiinnostuksen!
Luulisi että on halvempi kun valmistukseen menee vähemmän materiaalia, mutta ei...
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 18. helmikuu, 2012 @ 4:17

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille