Muistivalmistaja Elpida lähes konkurssikypsä

Kirjoittaja Panu Roivas,

Muistivalmistaja Elpida lähes konkurssikypsä
Japanilainen muistivalmistaja Elpida kertoo yrityksen tulevaisuuden olevan vaakalaudalla kasvavien velkojen takia.

Parhaillaan uusia ReRAM-muisteja kehittävällä Elpidalla on aikaa maksaa velkojaan vain huhtikuuhun asti, mutta se ei ole vielä onnistunut varmistamaan rahoituksen jatkuvuutta, eikä Elpida usko asian ehtivän muuttua siihen mennessä. Osa analyytikoista uskoo Japanin hallituksen puuttuvan asiaan ja antavan taloudellista tukea, sillä näin on tehty aiemminkin.

Elpida tarvitsee huomattavan määrän tukea maksaakseen lähes 1,2 miljardin dollarin velkansa, eikä muistipiirien hintojen romahdus ole juuri auttanut vaikeuksissa olevaa yritystä. Syynä hintojen tippumiseen on kilpailija Samsungin muistipiirivalmistuksen laajentaminen. Lisäksi Elpida on keskustellut sulautumisesta Nanyan kanssa, mutta näillä näkymin kaikki toiveet muiden muistivalmistajien avusta ovat kariutuneet, ja Elpidan ainoa toivo on Japanin valtion tuki.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

Kommentoi uutista