Applen toimitusjohtaja: tablettien myynti ohittaa pian tietokoneet

Kirjoittaja Teemu Laitila, | Kommentteja (2)

Applen toimitusjohtaja: tablettien myynti ohittaa pian tietokoneet
Apple on luottavainen tablettien tulevaisuuden suhteen ja yhtiön toimitusjohtaja Tim Cook arvioi niiden ohittavan myyntimäärissä tietokoneet jo muutamassa vuodessa.

Cook kertoi näkemyksistään Goldman Sachs -pankin teknologiakonferenssissa. Toimitusjohtajan mukaan tietokoneet eivät kuitenkaan tule häviämään kokonaan, vaan kilpailu uudenlaisen laiteluokan kanssa tekee itse asiassa hyvää niiden kehitykselle. "Tietokoneille ilmaantuu yhä enemmän kilpailijoita ja tablettien saralla tapahtuu innovaatioita hullulla tahdila ja lopulta asiakkaat päättävät millaisen laitteen haluavat. PC-teollisuus tulee säilymään vahvana, mutta tablettien myynti ohittaa ne määrällisesti", Cook ennustaa.

Markkinoilta löytyy jo merkkejä Cookin ennustamasta kilpailusta, kun Intelin voimalla ajamat Ultrabook-kannettavat pyrkivät tarjoamaan tabletin mobiiliutta säilyttäen silti työntekoa helpottavan näppäimistön.


Cookin mukaan tablettien menestys oli Applella selvää jo ensimmäisen iPadin julkaisusta lähtien. Cook kertoo itse siirtyneensä jopa 90 prosenttisesti iPadin käyttöön tietokoneen korvaajana jo ennen ensimmäisenkään mallin julkaisua. "Heti ensimmäisen iPadin toimitusten alkaessa meille oli selvää, että tablettien markkinat tulevat kasvamaan PC-markkinoita isommaksi. Se oli vain ajan kysymys."

Myös tilastot tukevat Cookin näkemystä tablettien ja muiden mobiililaitteiden määrän kasvusta verrattuna Applen omiin tietokoneisiin, kun yhä useampi käyttäjä selaa nettiä iOS-pohjaiselle laitteella Mac OS X -pohjaisen laitteen sijasta.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

2 kommenttia

Jiiksi
Jiiksi
Toki, jos ei koneella muuta tee kuin nettiä selaa ni eikait sitä tarvia.
WriterHouse
WriterHouse
Originally posted by Jiiksi:
Toki, jos ei koneella muuta tee kuin nettiä selaa ni eikait sitä tarvia.
Eipä niinkään. Jos surffaus, valokuvien latominen pitkin maailmaa ja pusujen lähetys makeiden hymyjen kera koko suvulle - siihen on tehty IPad. Koska muuta moiseen ei tarvita.
Poikkeus kaikkeen sitäpaitsi on maailmalta kuulemni pikku juoru jonka mukaan IPadien ja muidenkin kilpailijoiden laskumäki on jo alkamassa. Jos poliitikotkin meitä hallitessaan menevät koko ajan enemmän halpaan - miksei sitten IPadien tms. tuottajat. Samassa nipussa.
Kunnon työntekoon tarkoitettu pitkän linjan tietokone on sitten jo täysin asia erikseen. Näiden resurssivaatimuksiin ei Appelilla ole paljoa tarjolla, koska kalleimmat pöytämallitkin on tehty vain vuoden kahden periodia silmällä pitäen.
Eipä siis tullut mitään, vaikka on tunnustettava että mukavuussyistä kolmen kuukauden välein vaihtuu yksi huipputärkeä tekijä: Näppis.

IT-Business, the real Business,
Rgds,
WriterHouse

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Uusi setuppi ei postaa 3 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Perseilyketju. 2133 Vapaata keskustelua
node.js prosessi (win8) ja monistuva Crwindowsclientservice.exe, onko virus ja mitä teen? 8 Virukset ja haittaohjelmat
Konepaketti toimistokäyttöön, 600€ 2 Uutta tietokonetta ostamassa
Hyvät tarjoukset-ketju 1083 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Biisiketju 4483 Vapaata keskustelua
FinVip tili 75 Yleistä keskustelua P2P-ohjelmista
Data Talli 12 Yleistä keskustelua P2P-ohjelmista
Voiko häirikköviestejä estää? 10 Android -keskustelu
Pelejä ilmaiseksi 36 PC:n pelit
Näytä lisää viestejä