Applen toimitusjohtaja: tablettien myynti ohittaa pian tietokoneet

Kirjoittaja Teemu Laitila, | Kommentteja (2)

Applen toimitusjohtaja: tablettien myynti ohittaa pian tietokoneet
Apple on luottavainen tablettien tulevaisuuden suhteen ja yhtiön toimitusjohtaja Tim Cook arvioi niiden ohittavan myyntimäärissä tietokoneet jo muutamassa vuodessa.

Cook kertoi näkemyksistään Goldman Sachs -pankin teknologiakonferenssissa. Toimitusjohtajan mukaan tietokoneet eivät kuitenkaan tule häviämään kokonaan, vaan kilpailu uudenlaisen laiteluokan kanssa tekee itse asiassa hyvää niiden kehitykselle. "Tietokoneille ilmaantuu yhä enemmän kilpailijoita ja tablettien saralla tapahtuu innovaatioita hullulla tahdila ja lopulta asiakkaat päättävät millaisen laitteen haluavat. PC-teollisuus tulee säilymään vahvana, mutta tablettien myynti ohittaa ne määrällisesti", Cook ennustaa.

Markkinoilta löytyy jo merkkejä Cookin ennustamasta kilpailusta, kun Intelin voimalla ajamat Ultrabook-kannettavat pyrkivät tarjoamaan tabletin mobiiliutta säilyttäen silti työntekoa helpottavan näppäimistön.

Cookin mukaan tablettien menestys oli Applella selvää jo ensimmäisen iPadin julkaisusta lähtien. Cook kertoo itse siirtyneensä jopa 90 prosenttisesti iPadin käyttöön tietokoneen korvaajana jo ennen ensimmäisenkään mallin julkaisua. "Heti ensimmäisen iPadin toimitusten alkaessa meille oli selvää, että tablettien markkinat tulevat kasvamaan PC-markkinoita isommaksi. Se oli vain ajan kysymys."
Myös tilastot tukevat Cookin näkemystä tablettien ja muiden mobiililaitteiden määrän kasvusta verrattuna Applen omiin tietokoneisiin, kun yhä useampi käyttäjä selaa nettiä iOS-pohjaiselle laitteella Mac OS X -pohjaisen laitteen sijasta.

2 kommenttia

Jiiksi
Toki, jos ei koneella muuta tee kuin nettiä selaa ni eikait sitä tarvia.
WriterHouse
Originally posted by Jiiksi:
Toki, jos ei koneella muuta tee kuin nettiä selaa ni eikait sitä tarvia.
Eipä niinkään. Jos surffaus, valokuvien latominen pitkin maailmaa ja pusujen lähetys makeiden hymyjen kera koko suvulle - siihen on tehty IPad. Koska muuta moiseen ei tarvita.
Poikkeus kaikkeen sitäpaitsi on maailmalta kuulemni pikku juoru jonka mukaan IPadien ja muidenkin kilpailijoiden laskumäki on jo alkamassa. Jos poliitikotkin meitä hallitessaan menevät koko ajan enemmän halpaan - miksei sitten IPadien tms. tuottajat. Samassa nipussa.
Kunnon työntekoon tarkoitettu pitkän linjan tietokone on sitten jo täysin asia erikseen. Näiden resurssivaatimuksiin ei Appelilla ole paljoa tarjolla, koska kalleimmat pöytämallitkin on tehty vain vuoden kahden periodia silmällä pitäen.
Eipä siis tullut mitään, vaikka on tunnustettava että mukavuussyistä kolmen kuukauden välein vaihtuu yksi huipputärkeä tekijä: Näppis.

IT-Business, the real Business,
Rgds,
WriterHouse

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille