Kiintolevyjen kirjoitusnopeuteen moninkertainen parannus kuumentamisella

Kirjoittaja Manu Pitkänen, | Kommentteja (3)

Kiintolevyjen kirjoitusnopeuteen moninkertainen parannus kuumentamisella
Yorkin yliopiston tutkijat ovat keksineet uuden tavan, jolla kiintolevyjen kirjoitusnopeudet saadaan kasvatettua uusiin suuruusluokkiin.

Tekniikka perustuu kiintolevyn magneettisen pinnan nopeaan ja voimakkaaseen kuumentamiseen. Kuumennuksessa käytetään laseria, joka lämmittää kiintolevyn pinnan pisteen jopa 800 celsiusasteeseen pikosekunnin (miljardisosa sekuntia) ajaksi.

Tutkijoiden mukaan tekniikka mahdollistaa jopa teratavuissa mitattavan datamäärän kirjoittamisen yhden sekunnin aikana. Nykyisten kiintolevyjen kapasiteetit liikkuvat 1-3 teratavussa, joten niiden täyttäminen veisi vain pari sekuntia uuden tekniikan ansiosta.

Kuumennusmenetelmiä tutkitaan kiintolevyteollisuudessa muutenkin. Jo pitkään tarkastelun kohteena ollut HAMR-teknologia mahdollistaa ainakin kymmenen kertaa suuremmat tallennuskapasiteetit.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

3 kommenttia

AkZuh
hienoa ajatus mikä ei ikinä saavu markkinoille

Asus P8Z68-V PRO/GEN3 | 2500K + H2O | 8GB Vengeance | HD6870 + H2O | Samsung 830 SSD | Antec P180 + NeoHE 550W | Samsung SyncMaster 2333SW

teme565
Saattaa olla vielä hiukan kehittelemistä että saadaan tuotantoversio tuosta systeemistä. Ensinnäkin, tuo laser luultavasti hörppäisee hetkellisesti tehoa watin jos toisenkin ja toisekseen, systeemin pitää olla erittäin toimintavarma, sillä jos tuohon kuumennukseen tulee joku häiriö ja se jää päälle niin siinä palaa hyvin äkkiä koko talo.
ShatBriks
Ihan messeviä nopeuksia, mutta taitaa se kuluttajalle asti tuleminen olla vielä aika kaukana, enkä oikein ymmärrä miksi näytä vanhoja kiekkoja tarvii kehitellä kun SSD tekniikan luulisi kuitenkin olevan se luonnolinen suunta.

Se jäi vähän mietityttämään että mitähän vaikutusta tällä on esim. levyjen kestävyyteen? 1 kirjoitus ja poks?


Kommentoi uutista