AfterDawn logo

Kiintolevyjen kirjoitusnopeuteen moninkertainen parannus kuumentamisella

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
3 kommenttia

Yorkin yliopiston tutkijat ovat keksineet uuden tavan, jolla kiintolevyjen kirjoitusnopeudet saadaan kasvatettua uusiin suuruusluokkiin.

Tekniikka perustuu kiintolevyn magneettisen pinnan nopeaan ja voimakkaaseen kuumentamiseen. Kuumennuksessa käytetään laseria, joka lämmittää kiintolevyn pinnan pisteen jopa 800 celsiusasteeseen pikosekunnin (miljardisosa sekuntia) ajaksi.

Tutkijoiden mukaan tekniikka mahdollistaa jopa teratavuissa mitattavan datamäärän kirjoittamisen yhden sekunnin aikana. Nykyisten kiintolevyjen kapasiteetit liikkuvat 1-3 teratavussa, joten niiden täyttäminen veisi vain pari sekuntia uuden tekniikan ansiosta.

Kuumennusmenetelmiä tutkitaan kiintolevyteollisuudessa muutenkin. Jo pitkään tarkastelun kohteena ollut HAMR-teknologia mahdollistaa ainakin kymmenen kertaa suuremmat tallennuskapasiteetit.

3 KOMMENTTIA

AkZuh1/3

hienoa ajatus mikä ei ikinä saavu markkinoille

teme5652/3

Saattaa olla vielä hiukan kehittelemistä että saadaan tuotantoversio tuosta systeemistä. Ensinnäkin, tuo laser luultavasti hörppäisee hetkellisesti tehoa watin jos toisenkin ja toisekseen, systeemin pitää olla erittäin toimintavarma, sillä jos tuohon kuumennukseen tulee joku häiriö ja se jää päälle niin siinä palaa hyvin äkkiä koko talo.

ShatBriks3/3

Ihan messeviä nopeuksia, mutta taitaa se kuluttajalle asti tuleminen olla vielä aika kaukana, enkä oikein ymmärrä miksi näytä vanhoja kiekkoja tarvii kehitellä kun SSD tekniikan luulisi kuitenkin olevan se luonnolinen suunta.

Se jäi vähän mietityttämään että mitähän vaikutusta tällä on esim. levyjen kestävyyteen? 1 kirjoitus ja poks?

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT