AfterDawn logo

Tulevaisuudessa antenni voidaan maalata mille tahansa pinnalle

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
5 kommenttia

Start up -yhtiö Chamtech Enteprisesin mukaan nykyiset antennit toimivat varsin hyvin, mutta niissä on omat ongelmansa. Keskeisin ongelma on energiatehokkuudessa.

Yhtiö onkin kehittänyt uudenlaisen nanoteknologiaan perustuvan antennin, joka voidaan maalata spray-purkilla mille tahansa pinnalle. Yhdysvaltain hallituksen alaisten yhteistyökumppaneiden kanssa kehitetty tekniikka tuo paitsi joustavuutta antenniratkaisuihin, niin myös parempaa kuuluvuutta tai pienempää tehonkulutusta.

Googlen Solve for X -sivustolla esitelty tekniikka toimii hyvin myös vedessä, vaikka yhtiöllä ei ollut suuria odotuksia sen suhteen.

"Suihkeantennin" hyödyistä kertonee jotakin se, että RFID-tagin toimintasäde saatiin kasvatettua sen ansiosta 1,5 metristä 210 metriin. Puhelimien energiatehokkuutta voidaan parantaa 10 prosentilla suihkeen ansiosta.

5 KOMMENTTIA

Teknotuuletin1/5

Aika nopeasti alkoi tuolta Solve for X:stä pärisemään hyviä ideoita.

DjZorlag2/5

Saisikohan tuolla parannettua mokkulayhteyttä täällä syrjäkylillä. :P

tkkaisla3/5

Iha offtopiccii, mutta tuli nyt vierailtuu tuolla Solve for X sivulla, niin täytyy kyllä sanoa että monella suuryrityksellä olisi opittavaa googlen sivujen ulkoasusta ja rakenteesta. Ei tarvi olla miljoonaa painiketta ja vilkkuvaloa ja sivut voi toimia smoothisti sen ainaisen lagimisen sijaan kun käytetään ties mitä purkkaviritelmiä.

ArttuH5N14/5

Tämä suihke varmaan sitten pysyy todella tiukasti kiinni, muutenhan tulevaisuuden ongelma on ajan myötä pois kuluva antenni :D

avthein5/5

Jossain on joskus muinoin hankittua nikkelispraymaalia jolla sai minkä tahansa pinnan sähköä johtavaksi (ja häiriösuojattua laitekoteloita).

Toimisi kai vissiin WLAN-antennivirityksissäkin, mutta näppärintä olisi saada vastaavaa sähkönjohtavaa mustetta mustesuihkutulostimeen ja printtailla sillä fraktaaliantenneita yms....

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT