Viikonlopun vuotokuva: AMD Radeon HD 7770

Kirjoittaja Panu Roivas, | Kommentteja (3)

Viikonlopun vuotokuva: AMD Radeon HD 7770
MSI:n vuotaneen tiekartan mukaan AMD on julkaisemassa ensi viikolla Radeon HD 7700 -sarjan näytönohjaimet, mutta niiden spekseistä ei ole vielä täyttä varmuutta. Verkkoon ovat kuitenkin ehtineet vuotaa jo kuva Sapphiren kortista, sekä OCUK:n arvio korttien jälleenmyyntihinnasta.

Ensimmäistä kertaa Radeon HD 7700 -sarjan kortti nähtiin luonnossa jo joulukuun puolella, mutta Cape Verde -piirin sisältävä kortti oli vielä AMD:n testikappale. Nyt verkkoon on ilmestynyt Sapphiren Radeon HD 7770, joka lienee kortin lopullinen myyntiversio.
Radeon HD 7770:n spekseistä liikkuu monenlaista tietoa verkossa, mutta brittiläisen verkkokauppa OCUK:n mukaan kortissa olisi 1280 Stream-ydintä, 1 Ghz kellotaajuus ja 128-bittinen muistiväylä. Aiempien tietojen mukaan kortissa on myös 1 Gt muistia, ja suorituskyky on Radeon HD 6850:n tasoa. Hinnaksi OCUK kertoo 7770:lle 130-140£ ja 7750:lle 105-115£, eli samaa tasoa Radeon HD 6800-sarjan kanssa.

Näiden tietojen perusteella siis suorituskyvyn ja hinnan suhde ei tulisi juuri parantumaan, mutta uusi kortti lienee huomattavasti säästeliäämpi kuin 256-bittisellä väylällä varustetut 6800-sarjan kortit. Hinnanpudotusta sen sijaan joutunee odottelemaan kunnes Nvidia tuo omat vastineensa myöhemmin tänä vuonna.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

3 kommenttia

johtaja59
Roadmap lienee tutumpi termi
Anonymous User
Tiekartta... From Destia?
hannibal_pjv
Tutumpi kyllä, mutta ei suomea...
Hmmm... en itsekkään tuosta tiekartasta pidä. Konseptikartta voi olla parempi vastine suomeksi... tosin ei se konseptikaan kovin hyvää suomea ole...

Kommentoi uutista