Viikonlopun vuotokuva: AMD Radeon HD 7770

Kirjoittaja Panu Roivas, | Kommentteja (3)

Viikonlopun vuotokuva: AMD Radeon HD 7770
MSI:n vuotaneen tiekartan mukaan AMD on julkaisemassa ensi viikolla Radeon HD 7700 -sarjan näytönohjaimet, mutta niiden spekseistä ei ole vielä täyttä varmuutta. Verkkoon ovat kuitenkin ehtineet vuotaa jo kuva Sapphiren kortista, sekä OCUK:n arvio korttien jälleenmyyntihinnasta.

Ensimmäistä kertaa Radeon HD 7700 -sarjan kortti nähtiin luonnossa jo joulukuun puolella, mutta Cape Verde -piirin sisältävä kortti oli vielä AMD:n testikappale. Nyt verkkoon on ilmestynyt Sapphiren Radeon HD 7770, joka lienee kortin lopullinen myyntiversio.
Radeon HD 7770:n spekseistä liikkuu monenlaista tietoa verkossa, mutta brittiläisen verkkokauppa OCUK:n mukaan kortissa olisi 1280 Stream-ydintä, 1 Ghz kellotaajuus ja 128-bittinen muistiväylä. Aiempien tietojen mukaan kortissa on myös 1 Gt muistia, ja suorituskyky on Radeon HD 6850:n tasoa. Hinnaksi OCUK kertoo 7770:lle 130-140£ ja 7750:lle 105-115£, eli samaa tasoa Radeon HD 6800-sarjan kanssa.

Näiden tietojen perusteella siis suorituskyvyn ja hinnan suhde ei tulisi juuri parantumaan, mutta uusi kortti lienee huomattavasti säästeliäämpi kuin 256-bittisellä väylällä varustetut 6800-sarjan kortit. Hinnanpudotusta sen sijaan joutunee odottelemaan kunnes Nvidia tuo omat vastineensa myöhemmin tänä vuonna.

3 kommenttia

johtaja59
Roadmap lienee tutumpi termi
Anonymous User
Tiekartta... From Destia?
hannibal_pjv
Tutumpi kyllä, mutta ei suomea...
Hmmm... en itsekkään tuosta tiekartasta pidä. Konseptikartta voi olla parempi vastine suomeksi... tosin ei se konseptikaan kovin hyvää suomea ole...

Kommentoi uutista