Motorola on saamassa rojalteja Windows 7:stä ja Xbox 360:stä

Kirjoittaja Manu Pitkänen, | Kommentteja (4)

Motorola on saamassa rojalteja Windows 7:stä ja Xbox 360:stä
Android-valmistajien käymä kahden rintaman patenttisota Applea ja Microsoftia vastaan on ollut viime aikoina voimakkaasti esillä uutisoinnissa. Kädenvääntöä käydään kuitenkin mobiililaitteiden ulkopuolellakin.

Alaa tiiviisti seuraavan Florian Müllerin mukaan Motorola on selättämässä Microsoftin Saksassa käytävässä oikeudenkäynnissä. Hänen mukaansa tuomarit ovat kallistumassa siihen, että Microsoft hyödyntää sen yleisimmissä tuotteissa Motorolan kahta videon pakkaamiseen ja pakkauksen purkuun liittyvää patenttia.

Patentteja hyödynnetään ainakin Windows 7:ssä, Internet Explorer 9 -selaimessa, Windows Media Player -toistimessa ja Xbox 360 -pelikonsolissa. Microsoft on tarjonnut Motorolalle 1,46 miljoonaa dollaria, mutta Motorola vaatii 2,25 prosentin rojaltiosuutta Saksassa myydyistä tuotteista. Lopullinen päätös asiasta annetaan 17. huhtikuuta.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

4 kommenttia

syrtek66
:D

\O/

LOL

"History books will be written about events this month. The story they will tell is up to us"

xbkrypt0n
Käytännössä siis Motorolalla on hallussaan osa h.264 -koodekkia kuvaavaa patenttia, mikä ei ole enää voimassa, ja tämän avulla haastaa Microsoftin ja todennäköisesti kaikki muutkin laite- ja ohjelmistovalmistajat oikeuteen, jos Motorola tämän oikeusjutun voittaa. Go Saksa.
ep_
Maksaako Motorola muuten rojalteja androidilaitteistaan M$:lle?

BSOD is a registered trademark of Microsoft Corporation | Windowsin lähdekoodi

squi
Originally posted by ep_:
Maksaako Motorola muuten rojalteja androidilaitteistaan M$:lle?
Motorola on tällä hetkellä ainut iso valmistaja joka ei maksa "Android-lisenssistä" Microsoftille. Lakituvassa sitäkin asiaa kuitenkin käsitellään.

Kommentoi uutista