AfterDawn logo

Motorola on saamassa rojalteja Windows 7:stä ja Xbox 360:stä

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
4 kommenttia

Android-valmistajien käymä kahden rintaman patenttisota Applea ja Microsoftia vastaan on ollut viime aikoina voimakkaasti esillä uutisoinnissa. Kädenvääntöä käydään kuitenkin mobiililaitteiden ulkopuolellakin.

Alaa tiiviisti seuraavan Florian Müllerin mukaan Motorola on selättämässä Microsoftin Saksassa käytävässä oikeudenkäynnissä. Hänen mukaansa tuomarit ovat kallistumassa siihen, että Microsoft hyödyntää sen yleisimmissä tuotteissa Motorolan kahta videon pakkaamiseen ja pakkauksen purkuun liittyvää patenttia.

Patentteja hyödynnetään ainakin Windows 7:ssä, Internet Explorer 9 -selaimessa, Windows Media Player -toistimessa ja Xbox 360 -pelikonsolissa. Microsoft on tarjonnut Motorolalle 1,46 miljoonaa dollaria, mutta Motorola vaatii 2,25 prosentin rojaltiosuutta Saksassa myydyistä tuotteista. Lopullinen päätös asiasta annetaan 17. huhtikuuta.

4 KOMMENTTIA

syrtek661/4

:D

\O/

LOL

xbkrypt0n2/4

Käytännössä siis Motorolalla on hallussaan osa h.264 -koodekkia kuvaavaa patenttia, mikä ei ole enää voimassa, ja tämän avulla haastaa Microsoftin ja todennäköisesti kaikki muutkin laite- ja ohjelmistovalmistajat oikeuteen, jos Motorola tämän oikeusjutun voittaa. Go Saksa.

ep_3/4

Maksaako Motorola muuten rojalteja androidilaitteistaan M$:lle?

squi4/4

Originally posted by ep_:

Maksaako Motorola muuten rojalteja androidilaitteistaan M$:lle?

Motorola on tällä hetkellä ainut iso valmistaja joka ei maksa "Android-lisenssistä" Microsoftille. Lakituvassa sitäkin asiaa kuitenkin käsitellään.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT