Nvidian seuraavan sukupolven näytönohjainten tiedot paljastuivat?

Kirjoittaja Manu Pitkänen, | Kommentteja (5)

Nvidian seuraavan sukupolven näytönohjainten tiedot paljastuivat?
Nvidian seuraavan sukupolven näytönohjainten tiedot ovat paljastuneet perinpohjaisesti -- sikäli kun verkossa julkaistuihin tietoihin voi luottaa.

Lenzfire.comin julkaisemat yksityiskohtaiset tiedot sisältävät tänä keväänä julkaistavien 600-sarjan näytönohjainten nimet, tekniset ominaisuudet, julkaisupäivät ja hintatiedot. Lisäksi sivusto kertoo uutuusohjainten arvioidun suorituskyvyn suhteessa aiempiin GeForce-ohjaimiin tai Radeon HD 7900 -sarjalaisiin.

Kellotaajuudet on ilmoitettu, mutta ne ovat vielä alttiita muutoksille. GPU:n koko on tehokkaimmissa malleissa (GTX 690, 680, 670 ja 660 Ti) kasvanut 550 neliömillimetriin GeForce GTX 580:n 520 neliömillimetristä. Aiempaa pienemmän prosessitekniikan (40 nm -> 28 nm) ansiosta transistoreita on onnistuttu mahduttamaan piirille kaksinkertainen määrä (3 mrd. -> 6,4 mrd.). Suorituskyvyn kerrotaan olevan GTX 680:llä jopa 45 prosenttia parempi kuin Radeon HD 7970:lla.


5 kommenttia

Agent_007
Aika nihkeät hyppäykset hinnoissa tuossa normalipelaajien segmentissä, jos nuo pitävät paikkaansa, GTX 650 -> GTX650TI on 70 dollaria. GTX650TI -> GTX660 on taas 70 dollaria. (ts. GTX650 -> GTX660 on 140 dollaria, joka on liikaa)
VaraHerra
Harmi että hinnat suomessa tulee olemaan 139e:n sijasta 160e
KalikoJak
Tehot vaikuttavat olevan kohillaan, mutta hinnat on aika ilmavia. :p No, toivotaan, että laskevat ja nuo taitavat olla vain suositushintoja, joten oikea myyntihintahan on aina 5-15% vähemmän. :)

Asus P8Z77-V LX2, i5-3570K, Corator DS, Asus HD7870, 8GB 1600 Mhz DDR3, 120GB Agility 3 + F3 1TB, SAGA II 500W, NZXT Hades, 24" Full HD.

johtaja59
En kyllä paljoa perusta näistä huhuista. Todellisuus voi olla jotain ihan muuta.
hannibal_pjv
Hirmu kookkaita piirejä jälleen kerran ja se ei pidä paikkansa sen suhteen mitä Nvidia on itse ilmoittanut etukäteen (uusien piirien pitäisi olla pienempiä ja yksinkertaisempia kuin ennen...) Jos nämä pitää paikkansa, niin hinnat tulee olemaan korkeita... Nuo ovh hinnat näyttää piirin kokoon nähden älyttömän halvoilta... Luultavasti eivät saa ulos tuollaisia prossia noihin hintoihin.
No ken wanhaksi elää, näkee...
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 7. helmikuu, 2012 @ 19:39

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille