Kingston leikkaa SSD-asemien hintoja

Kirjoittaja Teemu Laitila, | Kommentteja (3)

Kingston leikkaa SSD-asemien hintoja
Taiwanilainen Digitimes kertoo, että muistivalmistaja Kingston suunnittelee laskevansa kaikkien NAND Flash -muistia käyttävien tuotteidensa hintoja jopa 15 prosentin verran.

Kingstonilta kerrotaan Digitimesin mukaan, että hinnoittelumuutosten taustalla on koko alan siirtyminen pienempiin 2X nm ja 19 nm valmistusprosesseihin. Piirien kutistumisen myötä yhdeltä piikiekolta saadaan aiempaa enemmän piirejä, mikä kasvattaa tuotantomääriä.

SSD-asemien ja muiden NAND Flash -muistiin perustuvien tuotteiden kysyntä on kuitenkin jäänyt alkuvuonna odotettua pienemmäksi, mikä kasvaneiden tuotantomäärien kanssa saattaa aiheuttaa ylitarjontaa, Digitimesin lähteet kertovat.

Kingston vahvistaa Digitimesille tulevat hinnoittelumuutokset, mutta ei ota kantaa tarkkoihin lukuihin. Jos yhtiö päätyy huhuttuun 15 prosentin hintojen leikkaamiseen, esimerkiksi 128 gigatavun SSD-asemien hinnat alkavat lähennellä dollaria gigatavulta.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

3 kommenttia

hannibal_pjv
hannibal_pjv
No jo on aikakin!
Edukkaita SDD asemia on odoteltu jo kotva ja jos yksi valmistaja lähtee tuolle tiellä, niin muidenkin on seurattava. Tähän saakkahan kysyntää pienempi tarjonta on pitänyt hinnat korkealla, nyt ilmeisesti alkaa olla jo tarvetta hintakilpailulle.
johtaja59
johtaja59
Odotin että HDD asemien tulvalisä saisi valmistajat siirtymään SSD asemiin ja kysynnän lisääntymiseen, mutta näin ei ole nähtävästi käynyt.
hannibal_pjv
hannibal_pjv
Ilmeisesti kävi niin, että konekauppa vain hyytyi ja siirtymää ssd maailmaan ei tapahtunut ainakaan vielä...

Kommentoi uutista