AMD: ARM-yhteistyö mahdollista

Kirjoittaja Manu Pitkänen,

AMD: ARM-yhteistyö mahdollista
AMD on todennut olevansa sitoutunut Intelin x86-mikroarkkitehtuuriin, mutta samaan aikaan yhtiö on myös avoin uusille ratkaisuille. Yhtiön teknologiajohtaja väläyttää mahdollisuutta ottaa käyttöön x86:n kanssa kilpailevia arkkitehtuureita.

Teknologiapomo Mark Papermasterin mukaan yhtiö on valmis työskentelemään kaikkien käskykanta-arkkitehtuureita tarjoavien osapuolten kanssa. Saatavilla olevista vaihtoehdoista todennäköisin on mobiilipuolta suvereenisti hallitseva ARM, jota vastaan Intelin x86:n on ollut hankala kilpailla korkean tehonkulutuksen vuoksi.

AMD:n tavoitteena on ollut jo pitkään laajentuminen mobiilipuolelle, joten yhteistyö ARM:n kanssa voi olla hyvinkin mahdollista. Intelin x86-arkkitehtuuria tuskin kuitenkaan hylätään, sillä AMD on jo suunnitellut tuoteportfolionsa sen varaan vuoteen 2013 asti.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

Kommentoi uutista