Kuvissa: AMD:n Trinity lupaa suorituskykyä ohuessa paketissa

Kirjoittaja Teemu Laitila,

Kuvissa: AMD:n Trinity lupaa suorituskykyä ohuessa paketissa
AMD:n Trinity-prosessoreita odotellaan markkinoille vasta kesän mittaan, mutta tietokoneita kasaava suuri alihankkija Compal on jo lähettämässä ensimmäisiä Trinityyn perustuvia prototyyppejä muille valmistajille.

Prototyyppien on kuvat ottaneen Engadgetin mukaan tarkoitus toimia uuden APU:n esittelymalleina, joilla demotaan valmistajille alustan suomia mahdollisuuksia kuten suorituskykyä pakattuna ohueen koteloon. Kuvan yksilön kerrotaan sisältävän vähävirtaisen Trinity-version, joka mahdollistaa 1,8 sentin kokonaispaksuuden.

Trinityn odotetaan tarjoavan kovan vastuksen Intelin Ultrabook-luokkaan sijoittuville ultraohuille kannettaville erityisesti hyvällä hinta/teho-suhteellaan. Engadetin mukaan Compalin kannettavan lähtöhinnaksi kerrotaan 500 - 600 dollaria, joka on mallista riippuen jopa puolet halvempi kuin nykyiset Ultrabook-mallit.

AMD ei silti aio lähteä kehittämään omaa vastinettaan Intelin Ultrabook-määrittelylle, vaan yhtiö antaa laitevalmistajille vapauden päättää millaisilla eväillä ja ominaisuuksilla Trinity-läppäreitä tuodaan markkinoille.
Compalin demolaitteen tarkempiin spekseihin kuuluu ainakin kaksi USB 3.0 -porttia, mini-DisplayPort-liitin ja HDMI-liitin. Vääntöä antaa Trinityn neljä Piledriver-ydintä sekä Radeon HD 7000M -sarjan näytönohjain.


Kuva: Engadget

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille