Kuvissa: AMD:n Trinity lupaa suorituskykyä ohuessa paketissa

Kirjoittaja Teemu Laitila,

Kuvissa: AMD:n Trinity lupaa suorituskykyä ohuessa paketissa
AMD:n Trinity-prosessoreita odotellaan markkinoille vasta kesän mittaan, mutta tietokoneita kasaava suuri alihankkija Compal on jo lähettämässä ensimmäisiä Trinityyn perustuvia prototyyppejä muille valmistajille.

Prototyyppien on kuvat ottaneen Engadgetin mukaan tarkoitus toimia uuden APU:n esittelymalleina, joilla demotaan valmistajille alustan suomia mahdollisuuksia kuten suorituskykyä pakattuna ohueen koteloon. Kuvan yksilön kerrotaan sisältävän vähävirtaisen Trinity-version, joka mahdollistaa 1,8 sentin kokonaispaksuuden.

Trinityn odotetaan tarjoavan kovan vastuksen Intelin Ultrabook-luokkaan sijoittuville ultraohuille kannettaville erityisesti hyvällä hinta/teho-suhteellaan. Engadetin mukaan Compalin kannettavan lähtöhinnaksi kerrotaan 500 - 600 dollaria, joka on mallista riippuen jopa puolet halvempi kuin nykyiset Ultrabook-mallit.


AMD ei silti aio lähteä kehittämään omaa vastinettaan Intelin Ultrabook-määrittelylle, vaan yhtiö antaa laitevalmistajille vapauden päättää millaisilla eväillä ja ominaisuuksilla Trinity-läppäreitä tuodaan markkinoille.

Compalin demolaitteen tarkempiin spekseihin kuuluu ainakin kaksi USB 3.0 -porttia, mini-DisplayPort-liitin ja HDMI-liitin. Vääntöä antaa Trinityn neljä Piledriver-ydintä sekä Radeon HD 7000M -sarjan näytönohjain.


Kuva: Engadget

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Kuulokkeet pelaamista varten 1 Tulostimet, näppäimistöt ja muut oheislaitteet
Videoketju 365 Vapaata keskustelua
Mystinen akkuongelma 23 Kannettavat tietokoneet
Biisiketju 4543 Vapaata keskustelua
Miksi jossain autossa ei ole kierroslukumittaria? 7 Vapaata keskustelua
Miten reitittimen nopeudet menikään? 36 Laajakaistaliittymät
Päivitystä 2 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Emolevyn ja prossun vaihto 2 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Ram lisäys 4 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Hyvät tarjoukset-ketju 1092 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Näytä lisää viestejä