Samsung sai häpeäpalkinnon piittaamattomasta toiminnasta

Kirjoittaja Manu Pitkänen, | Kommentteja (7)

Samsung sai häpeäpalkinnon piittaamattomasta toiminnasta
Samsung on saanut kyseenalaista kunniaa kun Berne Declarationin ja Greenpeacen järjestelmässä nettiäänestyksessä se niputettiin samaan kastiin Valen, Tepcon ja Barclays Capitalin kanssa.

Äänestyksessä valitaan Public Eye Award -palkinnon saaja, mikä myönnetään vuoden häikäilemättömimmälle yritykselle. Voittajaksi valikoitui tällä kertaa kaivosyhtiö Vale, vaikka tammikuun alussa Samsung johtikin äänestystä. Viime vuonna palkinnon sai Neste Oil.

Kolmanneksi sijoittuneen Samsungin ehdokassivulla todetaan konglomeraatin saastuttaneen ympäristöä 50 vuoden ajan ja käyttävän tehtaillaan myrkyllisiä kemikaaleja. Lisäksi yhtiötä syytetään korruptiosta.

Sivulla todetaan myös Samsungin aiheuttaneen 140 syöpätapausta, joista 50 on johtanut työntekijän kuolemaan. Aiheutetuista vahingoista ei ole maksettu korvauksia. Tehtailla tapahtuneista vaarallisista kaasuvuodoista ei myöskään varoitettu työntekijöitä. Samsung työllistää noin 350.000 ihmistä ja aikoo rekrytoida kuluvan vuoden aikana 26.000 työntekijää lisää.
Samsungin mukaan se ottaa työntekijöidensä hyvinvoinnin erittäin vakavasti.

7 kommenttia

Pelemane
>Greenpeacen

Lopetin lukemisen tähän.
xxwavx112
>Nettiäänestyksessä

Lopetin lukemisen tähän.

2500K / Asus P8Z68-V / MSI TwinFrozr GTX 580 / G.Skill RipJaws 1600 2x4GB / Samsung Spinpoint F3 1Tb / Windows 8 64 bit

johtaja59
Jokainen voi vetää omat johtopäätökset siitä ettei Applea tai Nintendoa voinut äänestää.
ArttuH5N1
No, anakara kilpailu vaatii myös ankaria toimia. Toisaalta, tämä voi myös kertoa fokuksen siirtymisestä Applesta enemmän Sampan puolelle, tekniikka-alan kunkkuna. (Tai kunkkuna imagon yms. kannalta).
Ranvier
Quote:
Samsungin mukaan se ottaa työntekijöidensä hyvinvoinnin erittäin vakavasti.
Niinhän ne kaikki sanoo. Kuin myös Apple, Foxconn ja kaikki muut kumppanit. Se on sitten asia erikseen, että kuka puhuu totta.
Lumikki
Joo isot yritykset puhuu aina pehmeitä, ihan kuin ne olisi jotain enkeleitä. Vaikka todellisuudessa ne ovat häikälemättömiä paskiaisia jotka ampuisivat oman äitinsä jos sillä tienaisi lisää rahaa.
jartar
Tuo koko äänestys on lähinnä vitsi. Ensinnäkin tuossa pystyit äänestämään vain noita kuutta yhtiötä mitkä tuossa tuloslistassa on mainittu. Kyse ei siis todellakaan ollut mistään julkisesta mielipiteestä vaan pienen piirin mielipiteestä.

Toisekseen nuo äänestysmäärät ovat ihan naurettavia. Tämän kisan "voittaja" sai vaivaiset 25 000 ääntä. Maailmanlaajuisesti tuo ei ole yhtään mitään. Kuka tahansa olisi pienellä fb kampanjalla saanut minkä tahansa noista kuudesta yhtiöstä "voittamaan"...

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille