AMD myi yli 30 miljoonaa APU-suoritinta 2011

Kirjoittaja Panu Roivas,

AMD myi yli 30 miljoonaa APU-suoritinta 2011
AMD julkisti eilen vuoden 2011 viimeisen neljänneksen tuloksen, jonka mukaan sen liikevaihto oli 1,69 miljardia dollaria, ja nettotulos oli 177 miljoonaa dollaria tappiollinen.

AMD:n liikevoitto oli viimeisellä neljänneksellä 71 miljoonaa dollaria, mutta nettotulos painui tappiolle Globalfoundries-kustannusten($209 milj.) ja liiketoiminnan uudelleenjärjestämiskustannusten ($89 milj.) takia.

Koko vuoden liikevaihto oli yhteensä 6,57 miljardia dollaria, ja nettotulos 491 miljoonaa dollaria. AMD:n vahvimpana osa-alueena olivat massamarkkinoille suunnatut kannettavat, joissa käytetään AMD:n APU-suorittimia. AMD kertoi myyneensä vuoden 2011 aikana yli 30 miljoonaa APU-suoritinta. CEO Rory Readin mukaan AMD toimitti ennätysmäärän suorittimia kannettaviin, ja kehui erityisesti Brazos-alustaa AMD:n historian menestyksekkäimmäksi alustaksi. Myös AMD:n palvelinpuoli sai kaivattua virkistystä AMD:n uusien Opteron-palvelinsuorittimien muodossa.

Näytönohjainpuolella AMD:n liikevaihto tippui 10% johtuen vähentyneestä työpöytänäytönohjainten myynnistä. Myös mobiilinäytönohjainten myynti tippui viimeisellä neljänneksellä, ja todennäköisesti Intelin ja AMD:n suorittimiin integroidut näytönohjaimet tulevat jatkossa kannibalisoimaan halvempien näytönohjainten myyntiä. APU-suorittimet mukaan lukien DX11-näytönohjaimia myytiin yhteensä yli 100 miljoonaa kappaletta.
AMD jatkaa säästökuuriaan tänäkin vuonna, ja on uudelleenjärjestämässä liiketoimintaansa, keskittyen entistä enemmän pienen tehonkulutuksen tuotteisiin, kasvaviin markkinoihin ja pilviteknologiaan. Seuraavan kerran AMD valottaa tulevaisuuttaan helmikuun alussa AMD:n Analyst Day -tapahtumassa.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille