AMD ei kehitäkään kilpailijaa Ultrabook-konseptille

Kirjoittaja Teemu Laitila,

AMD ei kehitäkään kilpailijaa Ultrabook-konseptille
AMD ei ole kehittämässä virallista kilpailijaa Ultrabook-konseptille, jota Intel on markkinoinut voimakkaasti viime syksystä alkaen. AMD tarjoaa prosessoreitaan laitevalmistajille, mutta toisin kuin Intel, se ei aio ryhtyä brändäämään tiettyä konetyyppiä erikseen.

Jotta kannettavaa tietokonetta voitaisiin kutsua Ultrabookiksi, sen on täytettävä useita Intelin määrittelemiä ehtoja. Ultrabookien pitää esimerkiksi olla alle 20mm paksuja, niistä pitää löytyä Sandy Bridge - tai Ivy Bridge -prosessori, nopea massamuisti eli yleensä SSD-asema ja akkukeston on oltava keskimääräistä pidempi.

AMD on kuitenkin selventänyt aikeitaan ultrakevyiden kannettavien suhteen The Verge -sivustolle. AMD:n mukaan se tarjoaa mielellään esimerkiksi tulevia Trinity-nimisiä APU-piirejään valmistajien käyttöön, mutta yhtiö ei aio puuttua koneiden muihin ominaisuuksiin.


Vaikka AMD:n lähestymistapa todennäköisesti tuottaa huomattavasti vaihtelevamman laitekannan, jossa osa malleista ei kaikilta ominaisuuksiltaan pärjää Intelin hyväksymille Ultrabookeille, silti valinnanvara on kuitenkin kuluttajan etu. Lisäksi AMD:n Trinity-APU on viimeisimpien tietojen mukaan osoittautumassa kohtalaisen tehokkaaksi paketiksi, eli ainakin graafinen suorituskyky todennäköisesti päihittää Intelin tuotannon.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Kuulokkeet pelaamista varten 1 Tulostimet, näppäimistöt ja muut oheislaitteet
Videoketju 365 Vapaata keskustelua
Mystinen akkuongelma 23 Kannettavat tietokoneet
Biisiketju 4543 Vapaata keskustelua
Miksi jossain autossa ei ole kierroslukumittaria? 7 Vapaata keskustelua
Miten reitittimen nopeudet menikään? 36 Laajakaistaliittymät
Päivitystä 2 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Emolevyn ja prossun vaihto 2 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Ram lisäys 4 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Hyvät tarjoukset-ketju 1092 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Näytä lisää viestejä