Intel tarjoaa prosessorivakuutusta ylikellottajille

Kirjoittaja Teemu Laitila, | Kommentteja (2)

Intel tarjoaa prosessorivakuutusta ylikellottajille
Intel tarjoaa ylikellottajille mahdollisuutta ostaa prosessorilleen vakuutus, jonka perusteella Intel toimittaa uuden prosessorin ylikellotuksessa hajonneen tilalle. Vakuutus on tarjolla Intelin kerroinlukottomille Sandy Bridge - ja Sandy Bridge-E -malleille.

Normaalisti esimerkiksi liian korkeiden käyttöjännitteiden aiheuttamat vahingot eivät kuulu Intelin myöntämän takuun piiriin.

Performance Tuning Protection Plan -niminen vakuutus on voimassa prosessorin normaalina kolmen vuoden takuuaikana ja siihen kuuluu yksi vaihtoprosessori. Vakuutuksen hinta vaihtelee prosessorimalleittain.

Halvimmillaan vakuutuksen saa 20 dollarilla (Core i5-2500K), keskihintainen vakuutus maksaa 25 dollaria (Core i7-2600K, Core i7-2700K) ja kalliimpien mallien kohdalla hinta on 35 dollaria (Core i7-3930K, Core i7-3960X).
Ehtoihin kuuluu myös, että yksi prosessori voidaan vakuuttaa vain kerran ja vakuutuksen voi siirtää toiselle henkilölle alkuperäisen prosessorin myynnin yhteydessä. Lisäksi ehdoissa mainitaan, että uutta prosessoria ei voi vaatia ensimmäisen 30 päivän aikana.

Vakuutuksesta ei juuri ole hyötyä pientä lisätehoa etsivälle peruskäyttäjälle, sillä prosessorin hajoamisen mahdollisuudet ovat kohtalaisen pienet sisäänrakennettujen suojausten ansiosta. Sirujen maksimitehoja hakevien harrastajien kannalta kolmenkympin lisäpanostus saattaa kuitenkin olla kannattavaa.

2 kommenttia

Kiedis
Aika halpa on vakuutus. Odotin jotain 70e hintaa.

Sopii muuten ihmetellä, millaisella katteella Intel myy prossujaan, jos 25e lisähinnalla antavat uuden hajonneen tilalle. Kuitenkin prossuista maksetaan kaupoissa satoja euroja. Ja tappiollahan ei varmaan Intelkään uusia prossuja tarjoa.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 20. tammikuu, 2012 @ 0:00

-Kiedis

squi
Originally posted by Kiedis:
Aika halpa on vakuutus. Odotin jotain 70e hintaa.

Sopii muuten ihmetellä, millaisella katteella Intel myy prossujaan, jos 25e lisähinnalla antavat uuden hajonneen tilalle. Kuitenkin prossuista maksetaan kaupoissa satoja euroja. Ja tappiollahan ei varmaan Intelkään uusia prossuja tarjoa.
Intelillä on varmaan laskettu, että aika harva noita vaihtprossuja tulee todellisuudessa vaatimaan, eli ne muutamat prosessorit voidaan antaa pois vaikka ilmaiseksi kunhan useampi maksaa tuota pariakymppiä varmuuden vuoksi.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille