Microsoft määritteli vaatimukset Windows 8 -tableteille

Kirjoittaja Teemu Laitila, | Kommentteja (9)

Microsoft määritteli vaatimukset Windows 8 -tableteille
Microsoft asettaa tulevien Windows 8 -tablettien laitteistolle tiukkoja vaatimuksia samaan tapaan kuin yhtiö kontrolloi nykyisiä Windows Phone -laitteiden ominaisuuksia.

Laitteistovaatimukset eivät ole erityinen yllätys, sillä käyttöjärjestelmän tiettyjen toimintojen toteuttaminen yhtenäisesti vaatii esimerkiksi ennustettavaa määrää näppäimiä tai tiettyä näytön vähimmäisresoluutiota. Ainakaan tässä vaiheessa Microsoft ei kuitenkaan ole paljastanut millaisia prosessoreita tulevissa ARM-pohjaisissa laitteissa käytetään. Todennäköistä kuitenkin on, että ainakin aluksi kaikki Windows 8 -tabletit perustuvat yhden valmistajan järjestelmäpiireihin.

Yksi vaadittavista näppämistä on Windows-näppäin, jonka avulla saadaan tablet-Windowsissa toteutettua työpöytäversion ctrl-alt-del-näppäinyhdistelmää vastaava toiminto. Tehtävienhallinta löytyy tabletissa Windows-näppäin + virtanäppäin -yhdistelmällä.

Windows- ja virtanäppäinten lisäksi laitteista pitää löytyä ruudun pyörityksen lukitusnäppäin sekä fyysiset näppäimet äänenvoimakkuuden säätöön.

Näytön osalta laitteiden pitää pystyä tunnistamaan vähintään viisi eri kosketuspistettä ja näytön resoluution on oltava vähintään 1366x768 pikseliä.
Laitteilta vaaditaan UEFI-järjestelmää, Wlan-yhteyttä, Bluetooth 4.0 -yhteyksiä ja vähintään 720p-resoluutiolla kuvaavaa kameraa ja yhtä USB 2.0 -porttia. Lisäksi laitteessa on oltava gyroskooppi, kiihtyvyyssensori ja magnetometri.

Tiukoilla vaatimuksilla Microsoft voi varmistaa, että käyttökokemusta ei pilata käyttämällä puutteellista laitteistoa, joka ei riitä perustoimintojen suorittamiseen. Ilmiö on osittain tuttu Android-puhelinten puolelta, jossa ero huippuluokan laitteiden ja halvimman hintaluokan välillä on huomattava.

Kysymyksiä, kokemuksia tai ideoita Windows 8:iin liittyen? Osallistu keskusteluun Windows 8 -keskustelualueillamme.

9 kommenttia

readyEddy
Olen käyttänyt iPadia yli vuoden. En ymmärrä mihin tabletissa tarvitaan jotain "tehtävienhallintaa" tai jotain Alt+Ctl+Del -mytologiaa?
ep_
Originally posted by readyEddy:
Olen käyttänyt iPadia yli vuoden. En ymmärrä mihin tabletissa tarvitaan jotain "tehtävienhallintaa" tai jotain Alt+Ctl+Del -mytologiaa?

Minäpä ymmärrän helposti: Koska se on windows josta nyt puhuttin.
Katsos windowsin tärkein näppäinyhdistelmä on CTRL + ALT + DEL. :)

BSOD is a registered trademark of Microsoft Corporation | Windowsin lähdekoodi

sidrend
Originally posted by ep_:
Originally posted by readyEddy:
Olen käyttänyt iPadia yli vuoden. En ymmärrä mihin tabletissa tarvitaan jotain "tehtävienhallintaa" tai jotain Alt+Ctl+Del -mytologiaa?

Minäpä ymmärrän helposti: Koska se on windows josta nyt puhuttin.
Katsos windowsin tärkein näppäinyhdistelmä on CTRL + ALT + DEL. :)
Niin se tuntuu olevan, kyllä kauhean usein tarvitsee käyttää kyseistä yhdistelmää (valitettavasti).

Muuten, ihan minusta hyvä että hieman kontrolloivat.

Define R4 / Asus Z87-A / i5-4670k / Crucial 2x4gb / GTX660 / RX-5300 / 2x F3 1TB / Crucial M4 / Eizo FS2333 / Mionix Naos 7000 / Sidewinder X4 / STR-DH520 + Cambridge Audio Minx Min 10 x5 + Boston Soundware XS Sub / Corsair Vengeance 1500 / Superlux HD330 & HD681B / G27 / PS3 / X360S

ep_
Originally posted by sidrend:
Originally posted by ep_:
Originally posted by readyEddy:
Olen käyttänyt iPadia yli vuoden. En ymmärrä mihin tabletissa tarvitaan jotain "tehtävienhallintaa" tai jotain Alt+Ctl+Del -mytologiaa?

Minäpä ymmärrän helposti: Koska se on windows josta nyt puhuttin.
Katsos windowsin tärkein näppäinyhdistelmä on CTRL + ALT + DEL. :)
Niin se tuntuu olevan, kyllä kauhean usein tarvitsee käyttää kyseistä yhdistelmää (valitettavasti).

Muuten, ihan minusta hyvä että hieman kontrolloivat.
Jep. Halvat androidilaitteet ovat aikamoista saissea. Eipähän pääse WP-tablettien kohdalla sellaista käymään.

BSOD is a registered trademark of Microsoft Corporation | Windowsin lähdekoodi

teppoI
Originally posted by ep_:
Jep. Halvat androidilaitteet ovat aikamoista saissea. Eipähän pääse WP-tablettien kohdalla sellaista käymään.
Windows Phone -tablettejahan ei ole tulossa :) Mutta tätä olen ihmetellytkin, eli miksei Microsoft alunalkaen suunnitellut tablet-alustaa Windows Phonen pohjalta. Sen sijaan pulju yrittää nyt väsätä sekahedelmäsoppaa (PC+tablet), jossa on vähän jokaiselle jotakin, mutta ei mitään kenellekään.
perhana
Originally posted by teppoI:
Originally posted by ep_:
Jep. Halvat androidilaitteet ovat aikamoista saissea. Eipähän pääse WP-tablettien kohdalla sellaista käymään.
Windows Phone -tablettejahan ei ole tulossa :) Mutta tätä olen ihmetellytkin, eli miksei Microsoft alunalkaen suunnitellut tablet-alustaa Windows Phonen pohjalta. Sen sijaan pulju yrittää nyt väsätä sekahedelmäsoppaa (PC+tablet), jossa on vähän jokaiselle jotakin, mutta ei mitään kenellekään.
Itse taas en voisi kuvitella mitä iloa on tabletista joka on kuin isokokoinen älypuhelin, enkä ymmärrä miksi esimerkiksi jotain android tablettia tulisi kutsua tablet-pc nimellä kun ei se kuitenkaan ole pc.

Itselläni on tablet-pc jossa pyörii windows 7 ja sen lisäksi että sillä pystyy selaamaan nettiä ja katsomaan youtube videoita, sillä pystyy tekemään lähes kaiken muunkin minkä pc:llä voi tehdä, niin myös windows 8 tabletilla
sidrend
Originally posted by perhana:
Originally posted by teppoI:
Originally posted by ep_:
Jep. Halvat androidilaitteet ovat aikamoista saissea. Eipähän pääse WP-tablettien kohdalla sellaista käymään.
Windows Phone -tablettejahan ei ole tulossa :) Mutta tätä olen ihmetellytkin, eli miksei Microsoft alunalkaen suunnitellut tablet-alustaa Windows Phonen pohjalta. Sen sijaan pulju yrittää nyt väsätä sekahedelmäsoppaa (PC+tablet), jossa on vähän jokaiselle jotakin, mutta ei mitään kenellekään.
Itse taas en voisi kuvitella mitä iloa on tabletista joka on kuin isokokoinen älypuhelin, enkä ymmärrä miksi esimerkiksi jotain android tablettia tulisi kutsua tablet-pc nimellä kun ei se kuitenkaan ole pc.

Itselläni on tablet-pc jossa pyörii windows 7 ja sen lisäksi että sillä pystyy selaamaan nettiä ja katsomaan youtube videoita, sillä pystyy tekemään lähes kaiken muunkin minkä pc:llä voi tehdä, niin myös windows 8 tabletilla
Joidenkin käyttöön se on hyvä, että tabletissa on kaikki mitä pc:ssäkin, mutta valtaosalle tabletit ovat viihdelaite, johon riittää iOS/WP tyylinen ratkaisu.

Define R4 / Asus Z87-A / i5-4670k / Crucial 2x4gb / GTX660 / RX-5300 / 2x F3 1TB / Crucial M4 / Eizo FS2333 / Mionix Naos 7000 / Sidewinder X4 / STR-DH520 + Cambridge Audio Minx Min 10 x5 + Boston Soundware XS Sub / Corsair Vengeance 1500 / Superlux HD330 & HD681B / G27 / PS3 / X360S

Ranvier
Originally posted by sidrend:
Originally posted by perhana:
Originally posted by teppoI:
Originally posted by ep_:
Jep. Halvat androidilaitteet ovat aikamoista saissea. Eipähän pääse WP-tablettien kohdalla sellaista käymään.
Windows Phone -tablettejahan ei ole tulossa :) Mutta tätä olen ihmetellytkin, eli miksei Microsoft alunalkaen suunnitellut tablet-alustaa Windows Phonen pohjalta. Sen sijaan pulju yrittää nyt väsätä sekahedelmäsoppaa (PC+tablet), jossa on vähän jokaiselle jotakin, mutta ei mitään kenellekään.
Itse taas en voisi kuvitella mitä iloa on tabletista joka on kuin isokokoinen älypuhelin, enkä ymmärrä miksi esimerkiksi jotain android tablettia tulisi kutsua tablet-pc nimellä kun ei se kuitenkaan ole pc.

Itselläni on tablet-pc jossa pyörii windows 7 ja sen lisäksi että sillä pystyy selaamaan nettiä ja katsomaan youtube videoita, sillä pystyy tekemään lähes kaiken muunkin minkä pc:llä voi tehdä, niin myös windows 8 tabletilla
Joidenkin käyttöön se on hyvä, että tabletissa on kaikki mitä pc:ssäkin, mutta valtaosalle tabletit ovat viihdelaite, johon riittää iOS/WP tyylinen ratkaisu.
Niille joille se riittää pelkkänä viihdelaitteena on tarjolla jo Android- ja iOS-tabletteja.
ep_
Originally posted by Ranvier:
Originally posted by sidrend:
Originally posted by perhana:
Originally posted by teppoI:
Originally posted by ep_:
Jep. Halvat androidilaitteet ovat aikamoista saissea. Eipähän pääse WP-tablettien kohdalla sellaista käymään.
Windows Phone -tablettejahan ei ole tulossa :) Mutta tätä olen ihmetellytkin, eli miksei Microsoft alunalkaen suunnitellut tablet-alustaa Windows Phonen pohjalta. Sen sijaan pulju yrittää nyt väsätä sekahedelmäsoppaa (PC+tablet), jossa on vähän jokaiselle jotakin, mutta ei mitään kenellekään.
Itse taas en voisi kuvitella mitä iloa on tabletista joka on kuin isokokoinen älypuhelin, enkä ymmärrä miksi esimerkiksi jotain android tablettia tulisi kutsua tablet-pc nimellä kun ei se kuitenkaan ole pc.

Itselläni on tablet-pc jossa pyörii windows 7 ja sen lisäksi että sillä pystyy selaamaan nettiä ja katsomaan youtube videoita, sillä pystyy tekemään lähes kaiken muunkin minkä pc:llä voi tehdä, niin myös windows 8 tabletilla
Joidenkin käyttöön se on hyvä, että tabletissa on kaikki mitä pc:ssäkin, mutta valtaosalle tabletit ovat viihdelaite, johon riittää iOS/WP tyylinen ratkaisu.
Niille joille se riittää pelkkänä viihdelaitteena on tarjolla jo Android- ja iOS-tabletteja.
Kylläpäs aiheutui keskustelua. Lipsahti vahingossa WP vaikka olisi pitänyt puhua Windows 8:sta. :) Tulee aika usein sanottua Windows 8:aa WP:ksi tuon Metron vuoksi.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 18. tammikuu, 2012 @ 14:39

BSOD is a registered trademark of Microsoft Corporation | Windowsin lähdekoodi

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille