IBM teki tieteellisen läpimurron tiedon tallentamisessa

Kirjoittaja Manu Pitkänen, | Kommentteja (2)

IBM teki tieteellisen läpimurron tiedon tallentamisessa
Teknologiayhtiö IBM on tehnyt tieteellisen läpimurron tiedon tallentamisessa. Yhtiö on onnistunut löytämään tavan, jossa ykkösiä tai nollia tallennetaan vain muutamiin atomeihin.

Nykyään kaikkein kehittyneimmät magneettiset tallennusratkaisut säilövät tiedon atomiryhmiin, joissa on vähintään miljoona atomia. Ison sinisen Almaden Research Centre -tutkimuskeskuksen tekemän läpimurron ansiosta ykkösen tai nollan tallentamiseen vaaditaan enää kaksi kuudesta rauta-atomista koostuvaa riviä, jotka makaavat kuparinitridin päällä.

Valitettavasti löytö tehtiin lämpötilassa, joka on lähellä absoluuttista nollapistettä. Tutkijat kuitenkin vakuuttavat pystyvänsä toistamaan löytönsä huoneenlämmössä 150 atomilla, mikä on myös suuri saavutus.

Saavutuksen ansiosta tulevaisuuden tallennuslaitteiden kapasiteetti voisi kasvaa jopa 6500-kertaiseksi nykyisestä. Ongelmana on vain, että miten tällaisia atomiryhmiä voidaan rakentaa niin, että se olisi kaupallisesti järkevää. Erilaiset itsestään järjestäytyvät teknologiat voivat tarjota vastauksen ongelmaan.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

2 kommenttia

sidrend
Huhhu, 6500-kertaiseksi...

Define R4 / Asus Z87-A / i5-4670k / Crucial 2x4gb / GTX660 / RX-5300 / 2x F3 1TB / Crucial M4 / Eizo FS2333 / Mionix Naos 7000 / Sidewinder X4 / STR-DH520 + Cambridge Audio Minx Min 10 x5 + Boston Soundware XS Sub / Corsair Vengeance 1500 / Superlux HD330 & HD681B / G27 / PS3 / X360S

3rd_party
IBM:n kohdalla luopuminen kuluttajatuotteista on ollut todellakin täysin oikea päätös. Vähentämällä markkinointiin ja ailahtelevan asiakaskannan tyydyttämiseen tarvittavia resursseja, on firma kyennyt keskittymään T&K:hon, ja tulokset näkyvät ja puhuvat puolestaan.

Kuluttajat ovat kuluttajatuotteiden suurin ongelma. Siksi kuluttajatuotteita valmistavat yritykset eivät tee tällaisia keksintöjä ja siksi tällaisten keksintöjen valuminen kuluttajakäyttöön kestää todella kauan. Hyvä, että jotkut ovat huomanneet yhtälön ongelmat ja keksineet uuden tavan lähestyä markkinoita.

Kommentoi uutista