PowerColorilta ja Gigabyteltä erikoisjäähdytettyjä Radeon HD 7970 -näytönohjaimia

Kirjoittaja Panu Roivas,

PowerColorilta ja Gigabyteltä erikoisjäähdytettyjä Radeon HD 7970 -näytönohjaimia
AMD:n uudet Radeon HD 7970 -näytönohjaimet tulivat vihdoin myyntiin tällä viikolla, mutta XFX:ää lukuunottamatta kaikki kortit ovat referenssimallin kopioita. Huhujen mukaan seuraavat custom-7970:t tulevat myyntiin Radeon HD 7950:n myötä helmikuun alussa. Verkkoon on jo ilmestynyt ensimmäiset kuvat Gigabyten ja PowerColorin custom-malleista.

HardOCP-sivusto on saanut ennakkotestiin Gigabyten GV-R7970C-3GD -mallin näytönohjaimen, josta löytyy tutunoloinen mutta uudistettu Windforce 3x -jäähdytys kolmella tuulettimella. Kortti on myös ylikellotettu 1 GHz kellotaajuudelle XFX:n custom-mallin tapaan, mutta muistit on jätetty 5,5 GHz vakiotaajuudelle. HardOCP:n testien mukaan Gigabyten jäähdytysratkaisu toimi rasituksessa 72c lämpötilassa 33% tuuletinnopeudella, vakiojäähdytyksen toimiessa vastaavassa tilanteessa 81c 47% tuuletinnopeudella.
PowerColorin näkemys custom-mallista on vuorostaan bongattu ranskalaisen Hardware.fr-sivuston toimesta CES-messuilla. Luvassa on kahdella tuulettimella varustettu Vortex II -malli, ja se käyttää myös PowerColorin itse suunnittelemaa piirilevyä. Virransyöttö on 8-vaiheinen ja kortissa on kaksi 8-pinnistä lisävirtaliitintä. Kellotaajuuksia ei vielä kerrottu, mutta todennäköisesti kortissa on reilusti ylikellotusvaraa.Custom-mallien huhutaan tulevan myyntiin samoihin aikaihin kuin Radeon HD 7950, jonka julkaisun kerrotaan tapahtuvan 31. tammikuuta. Aiempien tietojen mukaan myös Radeon HD 7950 saa custom-malleja heti julkaisunsa myötä.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Hyvät tarjoukset-ketju 1150 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
HP:n kannettava, Windows hakukenttä ei toimi 2 Kannettavat tietokoneet
Biisiketju 5083 Vapaata keskustelua
Windows 11 - Keskustelu 144 Windows -ongelmat
Finelite.org trackeri 5 Yleistä keskustelua P2P-ohjelmista
Mitä pelejä pelaat? 9 PC:n pelit
HYVÄÄ UUTTA VUOTTA! 8 Vapaata keskustelua
C kasetilta musaa läppäriin 15 Mediasoittimet
Päivitystä vai uutta? 8 Uutta tietokonetta ostamassa
Teams sovellus 3 Vapaata keskustelua
Näytä lisää viestejä