Android-sovellukset löysivät tiensä Windows 8 -laitteille

Kirjoittaja Matti Vähäkainu, | Kommentteja (3)

Android-sovellukset löysivät tiensä Windows 8 -laitteille
CES-messujen innovatiivimpiin julkistuksiin kuuluva sovellus lupaa tulevien Windows 8 -laitteiden omistajille satoja tuhansia Android-sovelluksia.

Kyseessä on BlueStacks-nimisen ohjelmistofirman App Player -ohjelma, joka mahdollistaa Androidin mobiilisovellusten ajamisen natiivisti Windows 8 -laitteilla. Tämä tarkoittaa, että tulevat App Playerillä varustetut Windows 8 -laitteet pääsevät käsiksi yli 400 000 Android-sovellukseen.

BlueStacks on aiemmin julkaissut ohjelman, jonka avulla Android-sovelluksia voidaan ajaa Windows-koneilla, mutta Windows 8:n myötä mahdollisuudet laajenevat merkittävästi. Windows 8 tuo mukanaan Metro-käyttöliittymän, jota tullaan hyödyntämään erityisesti ultrabook-kannettavissa, tableteissa ja muissa mobiililaitteissa.

Kehittäjän mukaan Android-sovellukset toimivat Metro-näkymässä samalla tavoin tiilinä kuin kaikki muutkin ohjelmat. Sovelluksia voi lisäksi käyttää perinteisessä Windows-käyttöliittymässä, ja tuettuina ovat sekä ikkunoitu että koko ruudun näkymä.
Uusi App Player mullistaa BlueStacksin puheiden mukaan sovelluskehityksen. Heidän mukaansa sovelluksia ei tarvitse erikseen enää kehittää Windows 8:lle, sillä Android-sovellukset toimivat lähes aina sellaisenaan uudessa Windows-ympäristössä.

BlueStacksin App Player saapuu myöhemmin tänä vuonna ensimmäisiin Windows 8 -laitteisiin. Yhtiön mukaan kyseessä on maailmanlaajuisesti ainoa sovellus, joka ajaa ARM- ja x86-sovelluksia Windows-laitteilla ikkunoituna ja koko ruudulla.

3 kommenttia

Ranvier
Löytyykös N9:lle tämän tyylistä?
adamsquest
Originally posted by Ranvier:
Löytyykös N9:lle tämän tyylistä?
Vaikkapa Alien Dalvik (tosin taitaa olla jo kuollut ja kuopattu haave).

myriadgroup. com/
slashgear. com/nokia-n9-android-app-support-promised-with-alien-dalvik-22160809/

-
ADQ

Grina
Quote:
mahdollistaa Androidin mobiilisovellusten ajamisen natiivisti Windows 8 -laitteilla

Eihän Androidin ohjelmia ajeta edes Androidilla natiivisti. Kuulostaa aika paksulta...

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille