Radeon HD 7970 virallisesti myyntiin tänään

Kirjoittaja Teemu Laitila,

Radeon HD 7970 virallisesti myyntiin tänään
AMD:n joulukuun lopulla julkaisema uuden sukupolven Radeon-kortti HD 7970 on tullut tänään virallisesti myyntiin. Ohjaimen ensiesittely tapahtui joulukuun puolella nopeutetulla aikataululla eikä kortteja riittänyt edes kaikille tekniikkasivustoille testiin.

Paperijulkaisun aikaan laitteiden luvattiin saapuvan myyntiin 9. tammikuuta eli tänään. Saatavuus ei edelleenkään ole erityisen hyvä ja suomalaisissa nettikaupoissa laitteiden toimitusajankohdat vaihtelevat heti varastossa olevasta useisiin viikkoihin tai toimitusajankohtaa ei voida edes mainita.

Tällä kaupat listaavat ainakin useiden valmistajien Radeon HD 7970 -malleja, joka perustvat AMD:n referenssisuunnitteluun. Hinnat ovat asettuneet 570 euron ympäristöön valmistajasta sekä myyjästä riippuen.

Lisäksi tarjolla XFX:n Black Edition Double Dissipation -malli, jonka kellotaajuuksia on nostettu hienoisesti. Esimerkiksi GPU:n kellotaajuus on 1000 MHz verrattuna referenssin 925 MHz:n sekä muistin efektiivinen kellotaajuus on 1425 MHz, joka on 50 Mhz normaalia korkeampi. Myös jäähdytysjärjestelmä on XFX:n omaa käsialaa.


Radeon HD 7900 -sarjan korttien halvemman version HD 7950:n odotetaan tulevan myyntiin vasta helmikuun puolella, kunhan AMD saa varmistettua laitteiden riittävän tarjonnan.

Tom's Hardware testasi joulukuussa saapuneen täysin uuteen arkkitehtuuriin perustuvan Radeon HD 7970 -mallin ja tulokset vaikuttivat AMD:n kannalta lupaavilta.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Hyvät tarjoukset-ketju 1150 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
HP:n kannettava, Windows hakukenttä ei toimi 2 Kannettavat tietokoneet
Biisiketju 5083 Vapaata keskustelua
Windows 11 - Keskustelu 144 Windows -ongelmat
Finelite.org trackeri 5 Yleistä keskustelua P2P-ohjelmista
Mitä pelejä pelaat? 9 PC:n pelit
HYVÄÄ UUTTA VUOTTA! 8 Vapaata keskustelua
C kasetilta musaa läppäriin 15 Mediasoittimet
Päivitystä vai uutta? 8 Uutta tietokonetta ostamassa
Teams sovellus 3 Vapaata keskustelua
Näytä lisää viestejä