OCZ hätyyttelee SandForcen suorituskykykuninkuuta

Kirjoittaja Teemu Laitila, | Kommentteja (1)

OCZ hätyyttelee SandForcen suorituskykykuninkuuta
OCZ on esitellyt jo toista versiota yhtiön muutama kuukausi sitten julkaisemasta Everest-muistiohjaimesta. Everestin ensimmäistä versiota käytetään jokin aika sitten julkaistussa OCZ Octane -asemassa.

Anandtechin mukaan Indilinxin tekniikkaan perustuva Everest 2 hätyyttelee SandForcen johtoasemaa tosissaan. Everestin ensimmäinen versio osoittautui Tom's Hardwaren testeissä lupaavaksi ensimmäiseksi askeleeksi. Silti muutamien pienempien ongelmien sekä erityisesti heikohkon satunnaisoperaatioiden suorituskyvyn vuoksi Everest ei ensimmäisessä versiossaan pärjännyt esimerkiksi SandForcen ohjaimille.

Uudessa versiossa OCZ on keskittynyt korjaamaan testissä havaitut ongelmat. Yhtiöstä kerrotaan uuden ohjaimen nopeustavoitteiksi 550 MB/s peräkkäisille lukuoperaatioille, 500 MB/s peräkkäisille lukuoperaatioille ja jopa 90 000 IOPS 4 KB satunnaisille kirjoitusoperaatioille.


OCZ aikoo tuoda uuteen ohjaimeen perustuvia asemia markkinoille vielä seuraavan kuuden kuukauden aikana, mikä on hyvä osoitus SSD-asemien tekniikan kehityksen tämänhetkisestä huimasta vauhdista.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

1 kommentti

johtaja59
Toivotavasti tämä laskee OCZ asemien hintoja, kun ei tarvitse maksaa ohjaimista SandForcelle.

Kommentoi uutista